Annons:

Storförlust för IBK Svala hemma mot obesegrade serieledarna

Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Storförlust för IBK Svala hemma mot obesegrade serieledarna

Det går fortsatt tungt för IBK Svala i innebandytvåan. I dag förlorade laget stort mot obesegrade serieledaren FBC Ljungby, Svalas fjärde raka förlust.

Annons:

Målmässigt hängde IBK Svala med i halva den första perioden mot serieledarna. Ställningen var då 1-1 sedan Jennifer Bogren kvitterade gästernas ledning efter drygt två minuters spel.

Sedan var det dock rullgardin ner. Inom loppet av sju minuter gjorde FBC Ljungby sex mål och ställningen när det var dags för den första pausen var 1-7.

I den andra perioden gjorde Ljungby ytterligare tre mål, medan hemmalagets andra mål innebar reducering till 2-13 med fem minuter kvar att spela av den tredje perioden. Målet gjordes av Ines Carlsson. Gästerna gjorde sedan ett mål till i matchen och slutresultatet skrevs till 2-14.

"Små steg framåt"

IBK Svalas spelande tränare Jasmin Eneroth summerade matchen.

– Ljungby var bra, de hade ett inövat spelmönster och hittade varandra med boll till blad. Det var ett tufft motstånd och vi hittade inte rätt, utan det blev lite virrigt emellanåt.

– Fram till mitten av den första perioden, då det fortfarande var oavgjort, såg det bra ut och man trodde att det skulle bli en hyfsat jämn match. Men sedan började de hitta igenom vårt försvar och det rann i väg lite för enkelt. Jag tycker ändå att vi inte viker ner oss, utan försöker lyfta varandra. Man ser också att vi tar små steg framåt, och jag är glad över att vi verkligen har hittat vårt box play-spel, säger Jasmin Eneroth, som inte ville framhålla någon särskild spelare utan gav beröm till hela laget för en bra gemensam insats.

Ännu utan poäng 

I och med förlusten ligger laget från Mörlunda kvar på sista plats i tabellen utan poäng efter fyra omgångar. Ljungby toppar tabellen med maximala tolv poäng och plus 30 i målskillnad.

IBK Svalas poänggörare: Jennifer Bogren 1+0, Ines Carlsson 1+0, Emma Svensson 0+1.

Nästa match för IBK Svala spelas hemma den 14 november mot tabellfemman Färjestadens IBS.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt