Annons:

Heta känslor och 64 utvisningsminuter när VSGF slog Svala igen

Virserums SGF vann kvällens innebandypremiär i division 4 mot IBK Svala med 9–7. Foto: Bildbyrån

Heta känslor och 64 utvisningsminuter när VSGF slog Svala igen

Mängder av mål, heta känslor och 64 utvisningsminuter. Efter 60 minuters hård kamp stod Virserums SGF som derbysegrare mot IBK Svala.
– Att det var en händelserik match får jag lov att säga, säger VSGF-tränaren Pierre Pingström efter 9–7-segern.  

Annons:

När lagen möttes i seriepremiären i början av oktober vann Virserum derbyt mot Svala med uddamålet, 4–3. 

I kväll var det dags för returmötet i Mörlunda. Det blev återigen en match med heta känslor och båda lagen ville vinna bataljen till vilket pris som helst. 

Virserum vände ett tidigt 1–0-underläge till ledning med 3–1 i första perioden. Svala hämtade upp till 3–3 i början av mittperioden innan Virserum drog ifrån på nytt och ledde med 5–3 när Svala drog på sig två matchstraff i samma sekvens.

Virserum ledde med 7–4 efter andra perioden, höll ifrån och vann med 9–7. 

– Segern är otroligt skön. Prestationen är inte hundraprocentig. Som lag gör vi det otroligt bra genom att stå upp i närkamperna och duellspelet. Det är stundtals väldigt bra. Vi släppte in 7–5 efter sex sekunder i tredje och då kom tankarna, men jag kan inte säga att jag var orolig. Virserums innebandylag är väldigt, väldigt bra och vi har pratat mycket om att vi ska tro på vår grej och tro på varandra, säger Ringström.

"Mycket slag och fulknep" 

Pierre Ringström berättar att det var en match med stor rivalitet och mycket hetta. 

– Det var mycket slag och fulknep. Vi gör saker, de gör saker. Vi åker på utvisningar, de åker på utvisningar. Domarna har ingen lätt match så de ska ha en eloge för att de klarar av det på ett väldigt bra sätt. Det var en het derbymatch och vi hade ett avbrott på sju-åtta minuter de drog på sig två matchstraff, säger Ringström. 

Svalas lagledare Arne Martinsson var självklart besviken efter säsongens andra nederlag mot Virserum. 

– Det är surt. Vi hade hoppats på mer än vad det blev i den här matchen, säger Arne Martinsson och fortsätter:

– Det blev lite matchstraff och det var en het match. Vi tog ledningen med 1–0 och sedan gjorde de två mål i boxplay. Vi kom upp till 3–3 innan de drog ifrån igen. Vi gjorde en bra tredje period, men lyckades inte få in bollen. Deras målvakt var duktig samtidigt som vi kanske gjorde honom bra också, säger Arne Martinsson. 

Ringström delade ut beröm till Dan Östangård, Jonathan Idemark och Lucas Klasson. Bäst i Svala var centern Alfred Heino. 

Fakta

Poäng, Svala: Anton Lingefelt 2+1, Erik Liljegren 1+1, Simon Rydén 1+1, Pontus Nilsson 1+1, Axel Elofsson 1+0, Christian Isomettä 1+0, Alfred Heino 0+1, Henrik Pettersson 0+1. 

Poäng, VSGF: Alexander Idemark 3+2, Edvin Emanuelsson 2+0, Jonathan Idemark 2+0, Jonathan Sahlström 0+2, Linus Haag 1+0, Hernik Örmander 1+0, Felix Arnberg 0+1, Patrik Aspegren 0+1, Gabriel Lindström 0+1, Adam Karlberg 0+1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt