Annons:

Nyfikenhet möter rutin när Svala presenterar ny tränarduo:

Thomas Lennartsson och Pierre Ringström tar över IBK Svala. Foto: Roger Hultgren/Hulk Foto

Nyfikenhet möter rutin när Svala presenterar ny tränarduo: "Nu eller aldrig"

IBK Svala vill komma bort från bottenträsket i division 4 och plockar in rutin kombinerat med ungdomlig energi på tränarbänken. Craftstadens IBK:s mångårige tränare Thomas Lennartsson kommer dela på tränaruppdraget med Pierre Ringström från rivalen Virserums SGF.
– Det är nu eller aldrig, säger styrelseledamoten Christoffer Knutsson som har sytt ihop tränarlösningen.

Annons:

IBK Svala har varit ett bottenlag i division 4 i många säsonger. Här är jumboplatsen mer regel än undantag och den gångna säsongens satsning på en utökad ledarstab med en huvudtränare, två assisterande tränare och ett bollplank slutade med en ny sistaplats.

– Vi hade en högre målsättning och hade inte räknat med att komma till sist med tanke på att vi hade lagt ner mer energi på herrarna förra året och rekryterat en huvudtränare, två spelande assisterande tränare och hade hjälp från Jonas Friberg, säger Christoffer Knutsson. 

"Vill inte släppa honom"

Till kommande säsong väljer Svala att plocka in två nya tränare som kommer dela på uppdraget. Thomas Lennartsson, med ett långt förflutet som seniortränare i ex-allsvenska klubben Craftstadens IBK, är den ena länken i tränarduon.

– Efter många år i Craftstaden hade han inget uppdrag den här säsongen för att kunna åka och titta på sina söner i SSL och allsvenskan. Thomas son ska vara kvar i Karlstad och han känner att han gärna vill kunna åka upp till Karlstad och kolla på honom och inte låsa sig helt till uppdraget i Svala. Vi har en överenskommelse om att han ska vara med så mycket som möjligt på träningar och matcher. Han säger själv att han gillar att köra fullt ut när han ger sig in i något. Vi vill inte släppa honom när vi har fått kontakt med en sån meriterad tränare till lilla Mörlunda, säger Christoffer Knutsson. 

Thomas Lennartsson kommer dela på huvudansvaret med Pierre Ringström, Vimmerbybon som tränade Svalas rival Virserums SGF förra säsongen. 

– Visst kan det vara lite känsligt, men vi tycker att han gjorde bra ifrån sig i Virserum. Även om vi är rivaler tycker vi att Virserum har tagit stora steg och det syntes i och med att de kom före oss i tabellen och det svider, säger Knutsson. 

Klubben känner att de vill ta nästa steg efter flera resultatmässigt jobbiga säsonger. 

– Vi som klubb känner att det är nu eller aldrig. Vi började satsa förra året med fler tränare till herrlaget för att hitta en röd tråd genom hela föreningen med tanke på att Svala har varit en slagpåse i för många år. Vi har en jättebra ungdomsverksamhet med mycket folk och det vill vi ta vara på. Spelar herrarna bra så behåller man kanske de flesta ungdomarna. 

"Tror att det kan bli vändningen"

Knutsson tror att det är rätt väg att gå med Lennartsson och Ringström vid tränarrodret. 

– Jag tror verkligen på att det kan bli vändningen för klubben. Det känns som att det är nu eller aldrig med tanke på resultaten som vi har haft i många år. Vi får in en tränare med jättemycket erfarenhet och en tränare på uppgång. Båda två har ett jäkla driv och engagemang. Jag hoppas att spelartruppen kommer tro lika hårt på det som jag gör. 

Svala har inte kommit lika långt i arbetet med att forma nästa säsongs trupp. 

– Målet är att bredda truppen samtidigt som vi har en balansgång där vi inte tappar våra spelare som har Svala som moderklubb. Vi har i dagsläget inget nyförvärv klart. I kväll är första gången som styrelsen, Thomas och Pierre träffas och vi ska prata om hur vi ska locka spelare till oss. Det är först nu som man kan börja prata nyförvärv, men det är inte det lättaste när man slutar sist i division 4 år efter år. Jag hoppas att denna tränarlösning kommer locka folk. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt