Annons:

Virserums SGF spelar sin första seriematch hemma mot Eksjö på söndag. Första delmålet är att ta sig till Alltrean. Foto: Ossian Mathiasson

Revanschsuget VSGF vill visa att man kan ta ett kliv till – han är ny lagkapten

Virserums SGF har byggt ett lag för att slåss om uppflyttning till divsion 2. I dag drar seriespelet igång med hemmamatch mot Eksjö. 
– Vi har byggt vidare på det vi byggde upp förra säsongen. Jag tycker att vi känns stabilare, säger tränaren Wictor Holmberg.

Annons:

Fjolårssäsongen avbröts i november då coronapandemin satte stopp för topplaget Virserums SGF:s framfart i Hockeytrean. VSGF var snabba med att sätta ihop sitt lag och har precis som i fjol satsat hårt på utländska importer.   

Tränaren Wictor Holmberg går in på sin andra säsong i VSGF och medger att det finns en stor revanschlusta efter det abrupta slutet i november 2021. 

– Vi har tappat många duktiga spelare, men vi har fått in flera duktiga spelare också. Vi har bredare spets och jag känner att vi har många spelare som kan gå in och leverera i de tuffaste matchenrna, säger Wictor Holmberg. 

Ny kapten i VSGF

VSGF kliver in i årets säsong med sex ordinarie backar och Holmberg är mycket nöjd med uppsättningen. 

– Även om vi bara har sex ordinarie backar så ser det riktigt bra ut. Vi har några forwards som är bra som back också. Det är nog 10–15 år sedan Virserum hade en så pass bra backuppsättning, säger Holmberg. 

Den Haninge-fostrade backen Alexander Andersson, som bland annat har fyra säsonger med Vimmerby i Hockeyettan på meritlistan, har spelat i VSGF sedan säsongen 2016/2017 och blir i vanlig ordning en viktig kugge. 

– Alex är vår viktigaste back med tanke på den rutin och det lugn han besitter, säger Holmberg. 

Alexander Andersson kommer vara lagkapten i VSGF denna säsong medan Jordan Fogarty och Karl Edgren blir assisterande kaptener. 

– ”Kalle” flaggade tidigt för att han ska få barn i slutet av oktober och har byggt ett hus som han flyttar in i samma veva. Han kommer inte kunna vara med där ett tag. Vi hade en diskussion och han valde att släppa rollen som kapten, då kändes Alex som det naturliga valet i och med att han har spelat på högre nivå och är en bra ledare, säger Holmberg. 

"Håller målsättningen för oss själva"

Årets serie i Hockeytrean består av åtta lag där de tre bäst placerade lagen går direkt till Alltrean. 

– Vi har höga målsättningar i gruppen men vi håller målsättningen för oss själva. Alltrean är ett delmål. Om vi kommer etta, tvåa eller trea lägger jag inte så stor vikt vid. Vi ska ta oss dit, allt annat är ett misslyckande även om årets serie är bättre.

Hur ser du på era chanser att gå hela vägen och avancera i seriesystemet?

– Vi vet vad vi kan och vad vi behöver gnugga mer på. Vi har alla chanser att gå upp. Är vi villiga att lägga ner jobbt så kan vi gå väldigt långt. 

Vilka ser du som de största utmanarna till att gå upp?

– Jättesvårt att säga. Helsingborg och Pantern är riktigt bra. Åseda brukar alltid vara med i toppen och Lenhovda ser intressanta. Det är osäkert vilka som går hela vägen. 

Möter Eksjö i premiären

Eksjö är VSGF:s premiärmotståndare på hemmais och det är ett lag som de har besegrat med 7–1 och 7–2 på försäsongen. 

– Det krävs att vi gör samma saker som när vi har slagit dem på försäsongen. Vi måste jobba hårt, göra det vi ska och spela vårt spel. 

Felix Nyström kommer vakta kassen på söndag. Albin Enwall missar premiären på grund av hjärnskakning och bruten näsa. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt