Annons:

Åsedas Jacob Isaksson är en rutinerad spelare, med mängder av matcher för Vimmerby i division 1 på sitt cv, som Virserum behöver se upp med. Foto: Ossian Mathiasson

Första derbyt mot Åseda för Virserum – hoppas på storpublik

Både Virserum och Åseda har spänt bågen inför säsongen. Nu möts de i säsongens första derby i Virserum.
– Det ska bli skitkul, det är de här matcherna man ser fram emot mest, säger tränaren Wictor Holmberg.

Annons:

Derbyrivalerna Virserums SGF och Åseda IF är topptippade i division 3. Det är också de två lag som gått bäst hittills. Åseda toppar serien på elva poäng och Virserum skuggar med sina nio inspelade.

På söndag är det dags för säsongens första derby mellan de två klubbarna.

– Det ska bli skitkul, det är de här matcherna man ser fram emot mest. Det brukar vara jämna, tuffa matcher med mycket känslor och mycket folk. Det är precis så en hockeymatch ska vara. Även att det är en söndag hoppas vi förstås på mycket publik, säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Åseda har ett starkt division 3-lag och mycket division 1-rutin, inte minst i form av tidigare Vimmerbyspelare som Simon Dahl och Jacob Isaksson. Flest poäng har dock Alexander Berglund gjort. Han är noterad för 17 poäng fyra matcher.

– Det är bra hockeyspelare i Åseda, det vet vi om. Vi vet att de har ett spetsigt lag, men det har vi också med Jordan (Fogarty) i spetsen. Han har gjort fler poäng än Simon Dahl. Det är ett bra lag vi möter, men jag har inte kollat något på dem. Jag har valt att inte göra det utan att lägga fokus på oss själva. 

"Så är hockeyn"

Viktigast för Virserum blir att följa sin matchplan, menar Holmberg. Hur den ser ut vill han dock inte avslöja.

– Nej, där lägger jag locket på. Vi tror alla på vår gameplan och ska göra så som vi har tränat på. Jag tror att de som orkar följa sin matchplan mest och håller fokus kommer vinna. 

Virserum kommer från en 9-2-seger mot TAIF Löfstad. Innan dess föll man mot Skärblacka. En missräkning, menar Wictor Holmberg.

– Vi har tappat tre poäng och det är aldrig kul. Vi borde ha vunnit i Skärblacka, men så är hockeyn. Den är inte alltid rättvis och vi tappade tre onödiga poäng. Det är bara att glömma den matchen och köra på. Toppar och dalar kommer, men jag vet vad laget kan och är kapabla till.

Läge för säsongsbästa på söndag nu då?

– Det är det. Det är en tidig seriefinal och framför allt är den moraliskt otroligt viktig. På längre sikt kanske den inte avgör så mycket, men den är jätteviktig för oss nu. 

Hemlighetsfull

Virserum vilade en del spelare i torsdagens match, men ska ha samtliga spelare tillgängliga för spel mot Åseda.

– Det var ett medvetet val. Alla är tillgängliga nu, men det kan ändra sig på ett par dagar också. 

Vem som ska vakta kassen håller Holmberg hemligt tills på söndag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt