Annons:

Virserum knep två viktiga poäng ikväll. Foto: Arkivbild

Tappad poäng för VSGF – trots 61 skott

I första matchen efter det ofrivilliga covid-uppehållet blev det seger för Virserum – men förlängning krävdes. Tabelltrean Rydaholm besegrades med 4-3 där Thomas Mansbridge blev matchvinnare.

Annons:

Virserum har i stort sett inte tränat på två veckor efter covid-utbrottet på orten – men av det syntes inte mycket i dagens match. Hemmalaget satte högsta fart direkt och matade avslut mot bortakeepern. Totalt under matchen sköt man 61 skott och då bör man förstås göra fler än fyra mål.

– Vi börjar väldigt bra, första åtta-nio har de inget skott på mål. Sedan börjar vi spela lite svårt och tycker att det går lite lätt. De gör 1-1 och kommer in i matchen, säger Wictor Holmberg, tränar i Virserum.

Avgjorde direkt i sudden

Virserum förde matchen och gjorde både 2-1 och 3-2 – men Rydaholm kom tillbaka båda gångerna. Kvitteringen kom i powerplay med fem minuter kvar. I förlängningen gick det dock fort. Thomas Mansbridge avgjorde efter 24 sekunder.

– Vi spelar bra, men år inte in pucken bara. De hade en riktigt bra målvakt idag och det kunde ha stått 5-0 efter åtta minuter. Många har varit sjuka så jag tycker ändå att vi gör en bra match. Men 61 skott och vi gör fyra mål, det är i underkant.

I tabellen ligger Virserum på fjärdeplats, men har två matcher mindre än trean Rydaholm.

– Vi är ju med, vi har 23 poäng och två matcher mindre spelade. Vi har goda chanser och har det i egna händer.

Thomas Mansbridge och Alexander Andersson plussas idag.

Mål + assist: Thomas Mansbridge 2+1, Jordan Fogarty 1+1, Alexander Andersson 0+2, Elias Borgernäs 1+0, Joel Stridell 0+1, Derek Chin 0+1.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt