VSGF vann och drygade ut avståndet till Lenhovda – avgjorde i tredje

Thomas Mansbridge gjorde mål och var duktig när Virserums SGF slog Lenhovda med 4–1. Foto: Ossian Mathiasson

Psykologiskt viktig kvittering i slutet av andra perioden och islossning i tredje perioden. Virserums SGF tog en blytung 4–1-seger och drygade ut avståndet till kvällens motståndare Lenhovda IF.

Både Virserums SGF och Lenhovda IF är med i kampen om att gå till Alltrean. VSGF vann med 4–1 i dag och tog därmed tre välbehövliga poäng i kampen om en åtråvärd topp tre-placering.

Segern betyder att de drygade ut försprånget till just Lenhovda från en till fyra poäng.

Rydaholm ligger just nu trea i tabellen och fjärdeplacerade VSGF, med en poäng mindre än trean, har två matcher mindre spelade.

– Jag är inte orolig. Vi har det i egna händer och vet vad som krävs, säger Wictor Holmberg.

Viktig kvittering i slutet av andra

Virserums SGF vann skotten med övertygande 22–6 i första perioden men det hjälpte föga då Lenhovda gjorde enda målet, 1–0, i första perioden efter 10.10.

– Första perioden var riktigt bra från vår sida. Vi var ganska överlägsna men lyckades inte hänga dit pucken. Vi hade till exempel två bra powerplay där deras målvakt storspelade. Vi började dippa efter att de gjort 1­–0 på kontring, säger Wictor Holmberg.

I upptakten av andra perioden drog Virserum på sig två utvisningar inom loppet av 47 sekunder och Lenhovda, som fick chansen i spel fem mot tre, lyckades inte överlista Robert Davidsson i VSGF-kassen.

Med en minut kvar av mittperioden utjämnade Elias Borgernäs till 1–1, assisterad av Pavils Galsons och Olle Engqvist. Skotten slutade 13–13 i andra perioden.

– Det böljade rätt så mycket i andra perioden och vi kom inte upp i nivå. Elias kvittering var otroligt viktig, säger Holmberg.

"Gör inga bra matcher mot dem"

I tredje perioden accelererade VSGF och gick ifrån till 4–1 som blev slutresultatet. Thomas Mansbridge gav VSGF ledningen med 2–1 efter 47.30 och ledningen utökades till 4–1 efter två mål inom loppet av en minut. Elias Borgernäs gjorde 3–1 och Olle Engqvist 4–1.

– Även i tredje var det böljande spel. Det var fortfarande inte bra från vår sida men krigade på som ett lag och när vi gör det lätt så lossnar det till slut, säger Holmberg och fortsätter:

– Lenhovda är svåra att spela mot och jag kan inte säga att de är bra men de får oss att göra dem bra. När man möter Lenhovda vet man på förhand att man har ett psykologiskt övertag. Vi gör inga bra matcher mot dem men vi har ändå vunnit.

Jordan Fogarty, Thomas Mansbridge, Elias Borgernäs och Robert Davidsson förtjänade beröm för sina insatser.

Virserum spelar den uppskjutna matchen mot TAIF Löfstad på onsdag.