Virserum krossade motståndet – kliver upp på andraplatsen

Virserum fick jubla över ännu en seger. Foto: Arkivbild

Virserum SGF gjorde processen kort med TAIF Löfstad på onsdagskvällen. VSGF klev upp på andra plats i serien efter seger med 9-1.

Virserum tog ledningen efter drygt sju minuter genom Joel Stridell. I numerärt överläge utökade senare i perioden Jordan Fogarty Virserums ledning till 2-0. Innan den första perioden var över, bara 28 sekunder efter 2-0-målet, gjorde Virserum dagens tredje kasse. Den här gången var Jeremy Mcneil målskytt.

Drygt tre minuter in på den andra perioden satte Jordan Fogarty 4-0 i spel fem mot tre. TAIF Löfstad reducerade sex minuter senare, men i numerärt underläge med 94 sekunder kvar av mellanakten kom 5-1 genom Jordan Fogarty.

Knappt en minut senare satte Pavils Galsons 6-1 för Virserum.

Ny tvåa

Den tredje perioden dominerades sedan av utvisningsminuter åt båda håll.

Virserum gjorde 7-1 med knappt tolv minuter kvar att spela och det var återigen Jordan Fogarty som hittade nätmaskorna. Målet kom när VSGF fick spela fem minuter powerplay. I samma numerära överläge kunde Jeremy Mcneil sätta 8-1.

Notabelt är att Robert Davidsson tog en straff vid ställning 8-1.

Med åtta sekunder kvar att spela satte Pavils Galsons kvällens sista mål fram till 9-1.

Storsegern innebär att Virserum är ny tvåa i tabellen, sex poäng bakom Åseda.

Fakta

Poäng Virserum: Jordan Fogarty (4+1), Pavils Galsons (2+1), Jeremy Mcneil (2+1), Joel Stridell (1+1), Thomas Mansbridge (0+4), Dominik Brzek (0+3), Shaun Lymer (0+2), Elias Borgernäs (0+1), Elias Grönberg (0+1).