Annons:

Tvåsiffrigt när VSGF bjöd på överkörning på bortais:

Jeremy McNeil blev tvåmålsskytt när Virserums SGF pulveriserade Valdemarsvik med 11–1. Foto: Ossian Mathiasson

Tvåsiffrigt när VSGF bjöd på överkörning på bortais: "Övertygande siffror"

Virserums SGF hade uppvisning borta mot Valdemarsviks IF i dag. Krossen stannade vid 11–1. 
– En bra match från vår sida, säger tränaren Wictor Holmberg. 

Annons:

Valdemarsviks IF är ett lag som sällan vållar problem för Virserums SGF. I dag var det samma melodi som i de senaste matcherna lagen emellan. 

Virserum tryckte på framåt och Valdemarsvik fick rikta in sig på försvarsspel. Det blev en överkörning med segersiffrorna 11–1. 
– Första perioden var rätt bra och vi var lite för ineffektiva. De kontrade på oss medan vi förde spelet. Vi snurrade upp dem i andra perioden, tryckte på ordentligt och gjorde fyra mål trots att det blev mycket tid i boxplay. Vi klarade av en femma och en tvåa och hade lägen till att göra mål i boxplay, säger Wictor Holmberg. 

"Övertygande siffror"

VSGF ledde med 2–1 efter första perioden och drygade ut ledningen till 6–1 i mittperioden. I tredje gjorde VSGF ytterligare fem mål fram till slutresultatet 11–1.

– Vi sjönk lite i tempo i tredje, men spelade ändå riktigt bra. Vi vände snabbt på dem och skapade långa anfall. Problemet var att vi ville göra det lite för snyggt när lägena dök upp, säger Holmberg.  

VSGF åker hem med en god känsla inför den kommande träningsveckan. 

– 11–1 är övertygande siffror. Resultatet speglar matchen och vi var bra mycket bättre än dem i andra och tredje perioden. Där visar vi hur man spelar hockey. 

Jagar serieledaren

Jakten på serieledaren Motala AIF är igång. VSGF ligger fem poäng efter med en match mindre spelad. Lagen möts i Virserum om två veckor. 

– Vi får ta match för match. Vi måste vinna våra matcher så länge de inte tappar poäng. Vi kommer vinna matcher om vi fortsätter spela som vi gjorde i dag. 

Bäst i VSGF var Erik Arvidsson, Seth Ståhlgren Uebel och Albert Eriksson. Även förstakedjan med Damian Caringi, Tanner Hildebrandt och Jeremy McNeil gjorde bra ifrån sig. 

Damian Caringi gjorde tre mål och Jeremy McNeil hamnade i målprotokollet två gånger. Övriga målskyttar var Joel Stridell, Tanner Hildebrandt, Erik Arvidsson, Daniel Öhlund, Noel Klein och Jakub Kylnar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt