HV71 har vänt nedflyttningskvalet – vann i Oskarshamn

HV71 vann den tredje matchen mot IKO och har nu 2-1 i matcher. Foto: Bildbyrån

HV71 har vänt det ångestladdade Smålandsderbyt och nedflyttningskvalet. Jönköpingsklubben vann efter förlängning med 3-2.

IK Oskarshamn tog en stark seger i den första nedflyttningsmatchen borta i Jönköping. HV71 var dock klart starkast i match nummer två och vann med hela 4-0.

Den tredje matchen i Oskarshamn blev en jämn historia. Den första perioden blev mållös med en hel del utvisningsminuter. I den andra akten tog IKO ledningen med 1-0 genom Hynek Zyhorna.

Det fick HV71 att ta timeout och det gav resultat. Tio minuter senare utjämnade Jönköpingslaget till 1-1 genom Oliwer Kaski. Oskarshamn såg ut att lägga vantarna på det tredje mötet när Austin Wagner satte 2-1.

HV71 gav inte upp och med drygt tre minuter kvar kunde Isac Brännström utjämna till 2-2 och tvinga fram en kvittering. Oskarshamn tog sedan kommandot i förlängningsspelet, men hittade aldrig något avgörande.

Det gjorde i stället Oskar Stål-Lyrenäs knappt fem minuter in på förlängning. Nu har HV71 2-1 i bäst av sju-serien.

Nu väntar ytterligare en match i Oskarshamn och den spelas på fredag.