Annons:

Vimmerby låg inför det heta derbymötet utanför topp fem, som innebär spel i Allettan efter jul.

Tre poäng mot Tranås skulle ta laget upp på rätt sida strecket på Tranås bekostnad.

Och det fixade Vimmerby.

Tranås gick ut i ett hårt tempo och tog också ledningen genom den före detta Vimmerbyspelaren Marcus Schelin.

Hampus Harlestam kvitterade minuten senare och i mitten av andra perioden avlossade Petter Runesson ett hårt slagskott i powerplay som gick rakt upp i krysset.

Marcus Schelin utjämnade för gästerna men Vimmerbys svar lät inte vänta på sig. 27 sekunder hade Vimmerby återtagit ledningen genom Hampus Harlestam, hans andra mål för eftermiddagen.

Sebastian Manberg gjorde det viktiga 4–2-målet i mitten av tredje perioden och med 15 sekunder kvar reducerade Victor Gigmalm till 4-3.

Fakta

Vimmerby-Tranås 4–3 (1–1, 2–1, 1–1)

Första perioden: 0­–1 (3.32) Marcus Schelin (Fredrik Lindström, Robin Johansson), 1–1 (4.39) Hampus Harlestam (Sebastian Manberg, Ian Örnskog),

Andra perioden: 2–1 (31.17) Petter Runesson (Sebastian Åkesson, Markus Modigs) i spel fem mot fyra, 2–2 (36.14) Marcus Schelin (Jesper Nordin, Filip Petersson), 3–2 (36.41) Hampus Harlestam (Sebastian Manberg, Dennis Fröland),

Tredje perioden: 4–2 (47.57) Sebastian Manberg (Hampus Harlestam, Dennis Fröland), 4–3 (59.45) Victor Jigmalm.

Skott: 34–37 (15–5, 9–18, 10–14)

Utvisningar, VH: 5x2 min, Tranås: 7x2 min.