Annons:

VSGF-tränaren inför kvalserien:

Fredrik Petterssons Virserum inleder kvalserien på fredag mot Guts. Foto: Arkiv

VSGF-tränaren inför kvalserien: "Tror inte något lag kommer gå rent"

På fredag börjar kvalserien till division två i ishockey. Virserums SGF är med och inleder kvalet med bortamatch mot Guts och har taktiken klar.
– Vi ska inte åka upp och hålla i taktpinnen utan hålla ihop laget och ligga rätt i banan, säger VSGF:s tränare Fredrik Pettersson.

Annons:

Virserums SGF säkrade tredjeplatsen i Alltrean för några veckor sedan och blev i och med det klara för ett kvalspel i en grupp med Lund, Limhamn och fredagens motståndare Guts. Fredrik Pettersson, tränare i VSGF, ser positivt på det som väntar för hans lag trots att de nu haft ett längre uppehåll innan kvalserien.

– Det ser bra ut på träningarna och i de sista tre omgångarna i Alltrean var vi på tårna så vi är redo. Vi börjar få tillbaka lite spelare så vi kan åka med fyra kedjor och sju backar, säger Fredrik Pettersson.

"Fokusera på att hålla ihop laget"

VSGF går in i kvalserien med en försiktig inställning och tanken är inte att ösa på framåt utan spela mer säkert. På fredag ställs VSGF som sagt mot Guts och vill låta motståndarna föra matchen.

– Vi ska inte åka upp och hålla i taktpinnen utan fokusera på att hålla ihop laget och ligga rätt i banan när de har pucken. Sen måste vi vara aktiva i vårat spel, säger Pettersson. 

Vad skulle en förlust på fredag innebära?

 – Det förändrar ingenting för oss. Jag tror inte något lag kommer gå rent i kvalserien och vi kommer inte lägga oss ner och dö om vi förlorar.

Vad kan du säga om lagen i kvalserien? 

– Lund har haft det tufft i tvåan men har division två-tempo i sig och ska inte underskattas. Alla lag är bra och det är små marginaler när man spelar sex matcher på en och en halv vecka så vi måste ta en match i taget.

Annons:

Haris Dreco

redaktion@dagenshultsfred.se

Praktikant

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt