Annons:

Virserum måste vinna i dag:

Andreas Lundgrens Virserum är i stort behov av en seger i eftermiddag för att ha chansen på division 2-avancemang. Foto: Ossian Mathiasson

Virserum måste vinna i dag: "Bara att köra på"

Kvalserien till division 2 är kort och topprestationer krävs i varje match.
Virserums SGF förlorade första matchen och är i behov av tre poäng i eftermiddag.
– Förlust i dag får inte bara hända om vi ska hänga med, säger centern Andreas Lundgren.

Annons:

Virserum fick en mardrömsstart på kvalserien till division 2 och föll med förkrossande 5–9 borta mot storfavoriten IK Guts. 

– Vi kom inte upp i den nivå som vi brukar hålla. Det var väl ingen dålig insats men vi tappade lite grunder och kom inte ut ur egen zon så lätt. Det är väl så det är, i vissa matcher klaffar det inte riktigt, säger VSGF-centern Andreas Lundgren.

"Inget som skrämmer oss"

I eftermiddag är det chans till revansch. Hemma mot Lund, som körde över Limhamn med 7–1 i första matchen, behövs tre poäng för att de ska vara med i serien och ha chans på avancemang.

– När serien är så pass kort så är varenda poäng viktig, det är superviktigt att vi får tre poäng i dag. Bara för att Lund kommer från division 2 så är det inget som skrämmer oss. Det har vi varit med om förr, det är bara att köra på, säger Lundgren.

Tänk om det blir en ny förlust då?

– Då börjar det tryta. Då måste vi gå ihop i de sista matcherna. Förlust i dag får inte bara hända om vi ska hänga med, säger han.

Tre spelare är tillbaka

I dagens match får VSGF tillbaka ett par spelare som missade kvalpremiären – Anton Proos, Ricky Johansson och Oskar Nelson.

– Vi får ta med oss det som var positivt från fredagens match och försöka ändra på det som var dåligt och gå vidare. Med fler spelare tillgängliga kan vi mata på hårdare, vi är revanschsugna.

Hur hade det varit för dig som Virserumskille att ta upp laget i division 2?

– Det hade varit häftigt om klubben, som var bland de sämsta i Sverige för några år sedan, kan gå upp. Det gick inte så bra där ett tag och det skrevs mycket om det i tidningarna. Vi har rustat upp och börjat om, det är häftigt att se att det kan vända så snabbt på bara några år.

Hockeyintresset har ökat i samhället och det är fler som ser lagets matcher, enligt Lundgren.

– Det är mycket snack på byn och många som man inte har sett i ishallen tidigare är där och stöttar oss. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt