Annons:

Virserum grep sista halmstrået:

Fredrik Pettersson var nöjd med insatsen borta mot Åstorp. Foto: Ossian Mathiasson

Virserum grep sista halmstrået: "Nu lever det i alla fall"

Virserums SGF hade inlett med två förluster i kvalserien. Borta mot skånska Åstorp blev det seger med 4-3.
– Nu lever det i alla fall, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Virserum hamnade tidigt i underläge mot Åstorp, men genom mål av Christoffer Velander och Emil Ågren kunde gästerna vända. Åstorp utjämnade till 2-2 innan periodpausen. 

I den andra akten gjorde Virserums Robin Ekström periodens enda mål och i den tredje satte Velander 4-2. Därefter tryckte Åstorp för en reducering och med 45 sekunder kvar kom reduceringspucken.

Men VSGF lyckades hålla undan och plocka tre synnerligen viktiga poäng.

– Det var rätt jämnt ändå, vi gör väl ingen stormatch, men vi kommer upp i en bra nivå och gör en av de bättre bortamatcherna vi har gjort den här säsongen. Vi faller igenom lite i vissa delar av matchen, men i det stora hela gör vi det bra. Det var bättre defensivt än tidigare och det var ett måste. Vi måste ligga rätt i banan och göra klart jobbet i egen zon. Det kändes som att det var rätt, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

"Vinner rättvist"

Skotten vanns ganska klart av Åstorp, men Fredrik Pettersson tyckte att hans lag var värda segern. 

– De vann skotten klart, men i tredje blir det ju lite så att vi gör 4-2 och då börjar de slänga mycket puckar på mål. Sett över hela matchen gör vi en bra bortamatch och vinner rättvist. 

Nu lever hoppet om uppflyttning, men utgångsläget är fortfarande väldigt svårt.

– Det här var sista chansen för oss och nu lever det i alla fall. Uppförsbacken är brant, men så länge vi har chansen måste vi gå för det. Det känns skit att vi har satt oss i den här situationen, men det är som det är och vi får gilla läget.

Finns det något hopp i praktiken?

– Ja, men det gör det. Vi har Åstorp hemma på fredag och Trelleborg har Halmstad då. Vinner båda är det samma läge som nu och sedan ska vi ner dit. Då blir det en måstematch. Kan vi vinna där, så får vi sätta hoppet till att Åstorp gör sitt. Allt kan fortfarande hända.

Många fick beröm

VSGF-tränaren var nöjd med många spelare i segermatchen. 

– Davidsson (Robert) var bra i mål, han tog många skott. Andreas Lundgren, som spelar back andra halvan av matchen, var stabil. Daniel Appelqvist är också bra. Jag tycker även att Robin Ekström, Simon Dahl, Jim Nordh och Christoffer Velander kliver fram. Nordh gör ett jäkla jobb, han spelade back första halvan och bidrar mycket.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt