Annons:

JUST NU: EMIL WAHLBERG LÄMNAR VIK –  KLAR FÖR SPEL I SHL

Emil Wahlberg lämnar Västerviks IK för spel med IK Oskarshamn. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: EMIL WAHLBERG LÄMNAR VIK – KLAR FÖR SPEL I SHL

Vimmerbybon och Västerviks IK-spelaren Emil Wahlberg är klar för spel i SHL. Kommande säsong kommer han att spela i succélaget IK Oskarshamn.
– Att få chansen i SHL nu känns helt fantastiskt och lite av en pojkdröm, säger Emil Wahlberg i ett pressmeddelande.

Annons:

IK Oskarshamns sportchef Daniel Stolt gjorde i dag klart med sitt första nyförvärv inför den historiska SHL-säsongen. Och det blir en Vimmerbybo som Vimmerbykillen Stolt tar med sig till IKO. Det handlar om den 29-årige backen Emil Wahlberg, som har spelat i Västerviks IK de senaste säsongerna, men som dessförinnan tillhörde Vimmerby Hockey.

Den gångna säsongen gjorde Wahlberg 24 poäng (7+17) på 51 matcher i Hockeyallsvenskan. Nu väntar alltså SHL-spel till hösten.

– Jag känner till Emil väldigt väl sedan hans tid i Vimmerby och att han tagit kliv och fortsatt utvecklas i Västervik är jag inte ett dugg förvånad över. Han är en rejäl back med bra skridskoåkning, bra förstapass och fint spelsinne. I mina ögon en väldigt underskattad allroundspelare som har fina egenskaper både offensivt och defensivt. Känslan är att han kommer passa som handen i handsken i vårt sätt att spela, säger Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Skrivit på för två år

Emil Wahlberg själv säger så här:

– Jag har fått mycket förtroende de senaste åren och de här tre åren i Västervik känner jag att jag fått spela ut på ett annat sätt. Att få chansen i SHL nu känns helt fantastiskt och lite av en pojkdröm. Så när chansen dök upp gick det inte att tacka nej. Skithäftigt. Nu är det bara att köra igång här imorgon och se till att man är förberedd och göra allt för att ta chansen.

Emil Wahlberg har skrivit på ett tvåårskontrakt med IK Oskarshamn.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt