Storseger och tredje raka för Virserum – tränaren missnöjd

Simon Dahl gjorde tre mål i storsegern mot Rydaholm. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Virserums SGF fortsätter att göra bra ifrån sig i Hockeytrean och körde över Rydaholms SK med 9–2 på torsdagskvällen.
– Vår insats var inte bra, säger tränaren Tomas Larsson efter storsegern.

Efter den knappa premiärförlusten mot storfavoriten Åseda IF har Virserums goda spel genererat i många inkasserade poäng på kontot.

I kväll kom tredje raka segern när jumbon Rydaholms SK besegrades med lätthet. VSGF gjorde tre mål i samtliga perioder och vann med förkrossande 9–2.

Tränaren Tomas Larsson var inte särskilt nöjd med lagets insats trots storsegern.

– Stundtals spelade vi bra men överlag var det inte så bra. Det var mycket slarv och vi kastade puckar åt olika håll. Vi gjorde inte jobbet som vi ska göra men det blir ofta så mot lite sämre lag. Vi föll in i deras tempo och gjorde det svårare än vad man behöver, säger Tomas Larsson.

Tre mål av Dahl

Ett brandskattat VSGF, som saknade flera tongivande spelare, tog ledningen med 1–0 genom Otto Svensson efter fem minuters spel och Rydaholm kvitterade några minuter senare.

Det spelade ingen större roll då Oskar Nelson satte 2–1 och Filip Carlberg fyllde på med 3–1 före första periodpausen. VSGF:s målfyrverkeri fortsatte i andra perioden där Adam Koponen sköt 4–1, Simon Dahl 5–1 och Rasmus Strömdahl 6–1.

Rydaholm reducerade i upptakten av tredje perioden men VSGF gjorde både 7–2 och 8–2 av Philip Elander respektive Simon Dahl. Simon Dahl gjorde sitt tredje mål för kvällen när han satte 9–2 med en och en halv minut kvar av matchen.