Annons:

VSGF siktar högt i Alltrean: ”Har goda chanser”

Alexander Andersson och Jim Nordh är två av Virserums nyckelspelare. Foto: Arkivbild

VSGF siktar högt i Alltrean: ”Har goda chanser”

Virserum tog sig till kvalserien förra säsongen. Det vill man upprepa i år. Då krävs en topp-4-placering i Alltrean som inleds i dag.
– Det ska bli kul, det är skönt att komma igång med det riktiga allvaret, säger tränaren Thomas Larsson.

Annons:

Två veckor har gått sedan Virserum – i sista omgången – säkrade en plats i Alltrean. Nu inleds den tuffare serien med flera nya bekantskaper. I premiären ställs VSGF mot Lidköping på hemmais.

– Jag vet inte så mycket om de nya lagen, mer än att Anders Spaak (med flera år i Vimmerby bakom sig) tränar Tidaholm. Det ska bli kul att möta honom.

"Vi har goda chanser"

För att nå kvalserien krävs en placering bland de fyra främsta. Serien består av åtta lag: Lidköping, Strömstad, Munkedal, Skara, Tidaholm, Valdemarsvik, Åseda och så Virserum.

– Målsättningen är att få kvala uppåt. Vi har goda chanser, vi har pratat om det i gruppen och där ska vi vara. Jag tror mycket på det.

Hur ser du på er insats i den första serien?

– Det var en bra serie överlag, det var många lag som var bättre än tidigare och att vi kom tvåa är absolut positivt. Det är starkt gjort.

"Inga större saker"

De senaste veckorna har Virserum slipat på detaljer i spelet.

– Det är inga större saker, men försvarsspelet måste bli bättre och måste sitta nu. Det har vi sett mot de bättre lagen.

Virserum tittar även på förstärkningar.

– Vi har lite krokar ute och vi får se vad som händer. Det är en lång serie och det kommer skador och sjukdomar. Vi tror på det laget som vi har, men vill säkra upp.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt