Annons:

IKO tar på sig VSGF:s matchtröja – här är anledningen

I morgon kväll tar samtliga IK Oskarshamn-spelare på sig Virserums matchtröja under uppvärmningen mot Malmö. Foto: Ossian Mathiasson

IKO tar på sig VSGF:s matchtröja – här är anledningen

IK Oskarshamn skickar vidare 10 000 kronor till Virserums SGF och samtliga spelare värmer upp i Virserums matchtröja i samband med morgondagens hemmamatch mot Malmö. 

Annons:

När framträdande SHL-spelare tar steget över Atlanten och blir NHL-proffs erhåller SHL pengar av NHL. En del av dessa pengar delas nu ut till varje klubb efter ett beslut från SHL och varje SHL-förening får i uppdrag att satsa pengarna på utveckling av den regionala hockeyn som finns runt klubbarna. 

VSGF-medlemmar finns på plats

IK Oskarshamn har erhållit 10 000 kronor som går aka vägen in på Virserums SGF:s konto. 

”Många talanger som kommer till NHL har en mindre klubb som moderklubb. Vi som elitförening är beroende av att det finns ett blomstrande hockeyintresse i vår närhet. Under matchen mot Malmö tar vi tillfället i akt och manifesterar all den fantastiska hockey som finns i vårt län och vi gör det genom detta samarbete med Virserums SGF. För att visa vårt stöd värmer vi även upp i Virserums matchtröja”, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg till IKO:s hemsida. 

Roger Leek i VSGF:s sportgrupp är mycket nöjd med bidraget från SHL-klubben. 

”En fin gest från SHL och IK Oskarshamn som vi uppskattar väldigt mycket. Det är inte helt enkelt att driva ishockeyklubb på landsbygden och det här bidraget ger oss möjlighet att skapa bättre förutsättningar för barn att spela ishockey i Virserum. Till matchen mot Malmö har vi med oss ett 60-tal medlemmar som får möjlighet att uppleva en SHL-match”, säger Roger Leek i VSGF:s sportgrupp till IKO:s hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt