Annons:

JUST NU: NY HUVUDTRÄNARE KLAR FÖR VSGF

Wictor Holmberg är ny huvudtränare i Virserums SGF. Foto: Privat

JUST NU: NY HUVUDTRÄNARE KLAR FÖR VSGF

Virserums SGF har gjort klart med ny huvudtränare till nästa säsong. Det är Wictor Holmberg, 28, som tar över efter Tomas Larsson, som blir assisterande tränare. 
– Han blev sugen omgående, säger Christian Höglander i Virserums SGF. 

Annons:

Virserums SGF har lagt viktiga pusselbitar på plats inför kommande säsong. Virserumsbon Wictor Holmberg lämnar uppdraget som assisterande tränare i division 2-laget Boro/Vetlanda för att testa lyckan som huvudtränare för Virserum i division 3. Förra säsongens huvudtränare Tomas Larsson, som sent omsider kastades in som huvudtränare, tar klivet ner som assisterande tränare, en roll som han bemästrade under Fredrik Petterssons ledning. 

– Det känns jäkligt bra att en tränare som har varit högre upp i seriesystemet kliver ner och tar över Virserum. Wictor kommer in med nya idéer och nytt spelsystem och det är precis vad vi behöver, säger Christian Höglander. 

"Blev sugen på en gång"

Wictor Holmberg har Boro/Vetlanda som moderklubb och spelade i klubben till J20-tiden. Som a-lagsspelare blev det fyra säsonger i Virserum från säsongen 2012/13 till 2015/16. 

De senaste säsongerna har Holmberg varit involverad i Boro/Vetlandas juniorverksamhet innan han fick chansen som assisterande tränare under den gångna säsongen.

– Wictor bor i Virserum så vi känner varandra ganska bra. Vi började prata med varandra om tränarjobbet för några veckor sedan och han blev sugen på en gång. Vi skrev på kontraktet i går så det är klart. Jag tror att Wictor och Tomas kommer komplettera varandra bra, säger Christian Höglander. 

Trotjänaren förlänger

På spelarfronten ser det också ljust ut. Lagkaptenen och trotjänaren Kalle Torstensson har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över kommande säsong. 

– Det är jätteviktigt, såklart. Han är vår kapten, har 13 raka säsonger i VSGF:s a-lag och spelat över 200 matcher. Han är hjärtat i alltihop så det är en viktig pusselbit som gör att det kan bli fler påskrifter. 

Hur låter det från övriga spelare i truppen?

– Det låter väldigt positivt, vi räknar med att ha två femmor klara inom de närmaste veckorna. Det är tanken i alla fall. Jämfört med i fjol så känner vi att vi ligger helt rätt i tid. Vid den här tiden i fjol var det katastrof. Vi hade ingen tränare klar och mycket var osäkert. 

Västervikskillarna Oliver Sällberg och Carl Andrae har deklarerat att de lämnar Virserum.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt