Annons:

VSGF har målsättningen klar: ”Har farten som ett bra division 2-lag”

Philip Elanders Virserums SGF möter Diö i dagens division 3-premiär. Foto: Ossian Mathiasson

VSGF har målsättningen klar: ”Har farten som ett bra division 2-lag”

Virserums SGF har förberett sig väl. Målsättningen är klar när säsongen inleds med hemmapremiär mot Diö. 
– Målet är att komma topp två och gå till alltrean, säger nye tränaren Wictor Holmberg. 

Annons:

I dag startar division 3-säsongen för Virserums SGF med hemmamatch mot Diö och nye tränaren Wictor Holmberg anser att de är redo för det som väntar. 

– Vi är redo och har förberett oss riktigt bra. Det är bra go i laget, säger Wictor Holmberg.

Fem kanadensare och en tjeck

Inför årets säsong har Virserum gjort flera högst oväntade värvningar med fem kanadensare (Wesley Howerton, Jordan Fogarty, Thomas Mansbridge, Derek Chin och Jeremy McNeil) och en tjeck (Dominik Brzek).

På pluskontot finns också den 19-årige backen Olle Engqvist, som spelade med IK Oskarshamns J20-lag i fjol och har tränat försäsong med Vimmerby Hockey i Hockeyettan.   

Trots att det är många nya spelare som inte känner varandra sedan tidigare tycker Holmberg att det har skapats stark sammanhållning på kort tid. 

– Vi har egentligen inte lagt så mycket fokus på att få ihop gruppen. När vi har värvat dem så har vi haft fokus på att få in duktiga hockeyspelare och bra personer. Allihop har kommit in bra i laget. Vi har kunnat fokusera på själva spelet från dag ett så vår lära känna-dag hade vi inte behövt ha. Det gick väldigt fort att få in spelarna i gruppen, säger Holmberg. 

"Kännetecknas för vår fart"

Holmberg är ny som tränare i Virserum och ser vissa detaljer som extra viktig för en lyckad säsong. 

– Vi är ett lag som ska kännetecknas för vår fart, kreativitet och backchecking, det visade vi inte minst i genrepet mot Boro/Vetlanda. Vi har fart som ett bra division 2-lag, den enda skillnaden var pucktempot och omställningsspelet, säger han. 

Är Diö en match som ni ska vinna på pappret?

– Jag har ingen aning om vad de har om jag ska vara ärlig. Jag har inte lagt fokus på det, jag har valt titta på vad vi ska göra. Jag känner en del folk som har spelat i Diö och som jag förstår det så de ska vara helt okej i år. 

Sex lag i grundserien

Det blir sex lag i årets division 3-serie och Virserum ställs emot Diö, Åseda, Lenhovda, Rydaholm och Ronneby. Ettan och tvåan kvalificerar sig för alltrean.

– Vårt mål är givetvis att gå till alltrean och komma topp två. Åseda är den stora favoriten, det är de tidigare Virserumsspelarna som är ledande i Åseda. Det känns som att serien är bättre i år så vi får inte underskatta något lag i serien. Det finns inga självklara segrar och vi kommer få jobba hårt för varje poäng. 

Vad måste fungera på isen för framgång?

– Hårt jobb i 60 minuter. Vi får inte fuska med något och har inte råd att göra något halvdant. Det är 100 procent när vi går på jobb. 

"Kontakt med en-två spelare"

För en tid sedan tryout-spelade Oskar Kavhed från Västervik med VSGF, något som inte resulterade i ett kontrakt. 

– Det är en bra division 3-spelare men det funkade inte med logistiken. Det var egentligen ömsesidigt. Han kände att han behövde tid för att fundera och vi kände väl inte riktigt att Oskar var den backen som vi behövde för tillfället. Nu har vi fått in Olle Engqvist som blir viktig för oss.

Är truppen stängd i och med värvningen av Olle Engqvist?

– Den blir aldrig riktigt stängd men vi letar inte aktivt efter nya spelare. Vi har lite krokar ute här och var och då är det spetsspelare som går in i antingen första- eller andrafemman. Vi har kontakt med en-två spelare och där väntar vi på besked. Vi har sagt att det är upp till dem. Vi står inte och faller med dem men om de kommer så blir det en väldigt bra bonus.  

Virserum har alla spelare tillgängliga till dagens premiär mot Diö. 

– Det ska bli skitkul att komma igång på riktigt. Träningsmatcher i all ära men det är inte riktigt samma sak.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt