Annons:

VSGF-kaptenen Kalle Torstenssons korsband kan ha gått av och är en av många spelare på skadelistan. Foto: Ossian Mathiasson

Virserums tunga skadeläge inför derbyt: ”Hellre nu än efter jul"

Virserums SGF stormar fram i Hockeytrean. Orosmolnet? Flera viktiga spelare på skadelistan inför dagens derby mot Åseda IF. 
– Tråkigt att många viktiga spelare är borta men vi kommer ställa det bästa laget på isen, säger Wictor Holmberg. 

Annons:

Virserum tog ett stort kliv mot spel i alltrean efter torsdagens seger och har elva poäng ner till Lenhovda på tredjeplatsen med sex omgångar kvar att spela. Mycket talar för att VSGF och rivalen Åseda IF tar de två platserna till alltrean och i dag möts lagen i Prolympiahallen.

– Vår drivkraft är prestigen först och främst. Det är en viktig seriefinal som ingen vill förlora. Laget som vinner leder serien och jag tycker att pressen ligger på Åseda med tanke på laget som de har. De som vill mest för stunden kommer vinna, så är det alltid, säger tränaren Wictor Holmberg. 

Många spelare på skadelistan

VSGF har vunnit alla nio matcher och står noterade för ett enda poängtapp. Det kom i första derbyt mot Åseda där Thomas Mansbridge avgjorde i förlängningen. 

Klubben har dragits med flera skadade spelare på senaste tiden och Holmberg går igenom vilka spelare som finns på skadelistan. 

– Det är ingen fin lista. Daniel Öhlund, Kalle Torstensson, Andreas Lundgren, William Petersson, Jonathan Sahlström, Felix Nyström och Rickard Lundgren. Vi har väldiga problem och får inte låna spelare från klubbar där serien är pausad, säger han och fortsätter: 

– Kalle kan eventuellt ha dragit korsbandet, men vi vet inte säkert. Han fick en bentackling mot Ronneby. Öhlund har problem med ett muskelfäste i axeln, det fick han när han var utlånad till Boro/Vetlanda. Andreas Lundgren har bara spelat en match och dras med axelproblem. 

Det är ett svårt läge som ni står inför med tanke på dagens derby?

– Ja, absolut. Tråkigt att många viktiga spelare är borta men vi kommer ställa det bästa laget på isen. Det är bara att gasa med det vi har. Vi jobbar för att hitta spelare som kan vara med. Jag ser hellre att skadorna kommer nu än efter jul, då vill jag att de ska vara hela och friska. 

Det är oklart om Martin Holmstrand, utlånad till VSGF från Vimmerby, kommer till spel. 

150 personer får se derbyt

Från och med i dag har publikgränsen vid kultur- och idrottsevenemang höjts från 50 sittande personer till 300. VSGF har valt att ta in hälften, 150 personer, med anledning av utrymmet på läktaren i hallen. 

– Det blir kul att vi får ta in lite publik som skapar tryck och derbystämning. Vi har sålt 150 förköpsbiljetter så publiken kan hålla avstånd. Biljetterna såldes slut snabbt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt