Annons:

Virserums SGF trummar på och tränaren Wictor Holmberg är mycket nöjd med vad importspelarna presterar. Foto: Ossian Mathiasson

Segertåget rullar vidare – importspelarna imponerar: "Mycket jobb bakom varje värvning"

Ny derbyseger mot Åseda IF och segersviten är intakt. Inte undra på att glädjen var enorm efter slutsignalen. 
– Som jag sa inför matchen så betyder derbysegrar så otroligt mycket, säger Wictor Holmberg, huvudtränare i VSGF.

Annons:

Med mindre än två minuter kvar av tredje perioden skickade skåningen Elias Grönberg in Virserums avgörande 4–3-mål och jublade ikapp med både spelare och publik. 

VSGF städade därefter av ett numerärt underläge när Åseda tog ut målvakten och spelade sex mot fyra i jakten på en sen kvittering. 

"Kan tänka mig hur tyst det är"

Robert Davidsson storspelade som så många gånger förr och boxplay-spelarna spelade uppoffrande och fredade målet. Wictor Holmberg var mycket nöjd med den kollektiva insatsen efter matchens slut. 

– I ett derby mot Åseda är prestigen stor. Det är seriefinal och mycket känslor. Jag kan tänka mig hur tyst det är där borta i deras omklädningsrum och hur tyst det hade varit här om det hade gått åt andra hållet. Vi är fortfarande obesegrade och det är sjukt viktigt, framför allt psykologiskt, säger Wictor Holmberg. 

Varför vinner ni denna match?

– Vi spelar vårt spel och försöker inte ta några genvägar eller någonting. Vi fortsatte hela tiden att jobba som ett lag och det gav resultat. Man måste ha tålamod och ta byte för byte.

En tappad poäng på hela säsongen

Virserum har tappat inför de två senaste säsongerna tappat flera tongivande spelare till Åseda och spätt på rivaliteten. 

– För de äldre spelarna som har varit med och spelat med Dahl, Nordh och Velander så betyder en sådan här seger väldigt mycket. Det finns en stor rivalitet mellan klubbarna och det är speciellt konkurrens om spelare och sponsorer.

Virserum har plockat 29 poäng av 30 möjliga, drygade ut avståndet till Åseda och har något intressant på gång. 

– Jag tycker att vi spelar riktigt bra och tränar som ett division 2-lag. Vi har höga ambitioner. Vårt första mål är att gå till alltrean, sedan komma topp fyra och ta det därifrån.

Importerna imponerar

Virserums trupp består av fem kanadensare och en tjeck och det är värvningar som Holmberg är mycket nöjd med. 

– De har kommit in bra i hur vi spelar och vill spela. Det finns en anpassningsperiod och det är klart att det är en stor omställning för dem. Vi har inte chansat med någon värvning utan det finns mycket jobb bakom varje värvning. Vi visste att det var bra spelare som vi tog hit. Vi har fått alla spelare att funka bra och alla har en viktig roll att fylla. 

Beröm delades ut till Robert Davidsson, Thomas Mansbridge, Jordan Fogarty och Derek Chin efter derbysegern.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt