Annons:

Rallyduon har köpt tidigare SM-vinnarens bil: ”Riktig vitamininjektion”

Roger Dahlberg från Mörlunda och Tomas Söderberg från Falkenberg har tagit plats i den nya bilen, en Skoda Fabia R5. Foto: DRIVE VXO Motorsport/Pressbild

Rallyduon har köpt tidigare SM-vinnarens bil: ”Riktig vitamininjektion”

Rallyduon Tomas Söderberg och Roger Dahlberg har parkerat BMW:n som de har kört de senaste säsongerna till förmån för den Skoda Fabia R5 som Patrik Flodin vann SM med 2019. 

Annons:

Tomas Söderberg från Falkenberg sitter bakom ratten och har Mörlundabon Roger Dahlberg som kartläsare i stolen bredvid. 

Nu har de uppgraderat sig och köpt bilen som Patrik Flodin vann SM med för tre år sedan.

”Möjligheten att köpa den här bilen dök upp och trots att vi tänkt åka någon säsong till i BMW så kände vi att det var lite för bra för att tacka nej. Bilen är i ett otroligt fint skick och har en fin historik. Efter att ha testat lite försiktigt i regnet inser man att detta är en helt annan dimension än vad vi kört tidigare. Allt är kvickare, mer effektivt och självklart snabbare så det är både riktigt kul och samtidigt en stor utmaning som har respekt med sig. Vi gör detta med hjärtat och även om vi självklart vill utvecklas och göra vårt allra bästa så har lågt ställda förväntningar på vad vi ska åstadkomma den kommande säsongen. Det är mycket att lära så vi kommer att inrikta oss på tester med bilen i vinter och invänta våren för att göra tävlingspremiär när grussäsongen drar igång. Till South Swedish ska vi komma väl förberedda. Vi tävlar för att vi älskar rallysporten och när chansen kom att köra en riktig fabriksbil så tog vi den. Det viktigaste är dock att det är kul och BMW:n finns kvar om vi skulle ångra oss”, säger Tomas Söderberg i ett inlägg på DRIVE VXO Motorsports Facebooksida. 

Kartläsaren Roger Dahlberg är mycket nöjd med nytillskottet som kommer ge duon en kick. 

”Detta är en riktig vitamininjektion. Vi har haft en bra utveckling och ett gott samarbete i BMW:n men det här ger en rejäl inspirationskick. Jag har åkt både R5- och WRC-bil tidigare och vet därför av erfarenhet hur mycket fortare det går. Pressen på att samspelet i bilen och att noterna funkar ökar, därför kommer vi lägga mycket tid på att träna och förbereda oss med detta inför premiären”, säger Roger Dahlberg i Facebookinlägget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt