Annons:

Lundh avslutade succésäsongen starkt:

Patrik Lundh, till höger, här tillsammans med kartläsaren Tobias Petersson från Ryds MK. Foto: Privat

Lundh avslutade succésäsongen starkt: "Helt sjukt"

Rallyföraren Patrik Lundh från Målilla har en urstark säsong bakom sig. I helgen avslutades den på ett fint sätt i skånska Hässleholm.
– Helt sjukt. Jag är så grymt nöjd, det här hade jag aldrig kunnat tro inför säsongen, säger Patrik Lundh, som har kört hem inte mindre än tre cuper under året.

Annons:

Inför säsongen 2023 gick Patrik Lundh, som tävlar för Målilla MK Bil, från C-förare till A/B-förare. Ett steg som kan vara tufft för många, men som har gått galant för Lundh.

Som C-förare blev det förra året totalsegrar i Sydsvenska Rallycupen och Bilsport Rallycup samt en andraplats i Smålands-DM. I år har det gått ännu bättre med totalsegrar i Sydsvenska Rallycupen, Smålands-DM och Östergötlands Sprintcup.

– Inför säsongen var tanken att ta guld i DM eftersom jag blev tvåa förra året. Vi valde dock att starta i alla tre cuperna eftersom jag visste att det skulle vara stentufft motstånd när vi gått upp i en högre förarklass. Tanken var att fortsätta köra i den cup vi låg bäst till i, men under året har vi varit med i toppen i alla tre så det har bara varit att fortsätta köra i alla, säger Patrik Lundh.

Missade ett vägbyte

Den gångna helgen kördes den sista deltävingen i Sydsvenska Rallycupen. Redan inför tävlingen stod det klart att Målillakillen hade vunnit klassen. Efter en andraplats i Hässleholm slutade han dessutom trea totalt bland samtliga klasser och förare i Sydsvenska Rallycupen.

– Vi hade redan säkrat klassegern, men sen finns det en prispott som delas ut och den räknas på alla förare oavsett förarklass och bilklass. Inför tävlingen var målet att behålla pallplatsen i prispotten och vi visste att en tredjeplats i klassen skulle räcka för det. Vi började bra på SS1, men på andrasträckan missade jag ett vägbyte och svängde fel så vi fick backa. När vi kom i mål på sträckan var vi ändå tvåa i klassen och på de tre sista sträckorna försökte vi mest köra smart.

Prisutdelningen hölls på Vannaröds Slott på lördagskvällen och för Patrik Lundhs del blev det alltså en del pokaler med hem till Målilla.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt