Annons:

  • Tim, 15, fixade dubbla pallplatser i Falkenberg:

    15-årige racerbilsföraren Tim Folkinger från Hultsfred tävlar i Renault Junior Cup och inkasserade två andraplatser vid andra deltävlingen i Falkenberg. Foto: Privat

  • Tim, 15, fixade dubbla pallplatser i Falkenberg:

    Här är Tim Folkingers racerbil i serien Renault Junior Cup. Foto: Privat

Tim, 15, fixade dubbla pallplatser i Falkenberg: "Ska vara jättenöjd"

Motorn gick sönder i kvalet på första deltävlingen i Renault Junior Cup. Det gick bättre i andra deltävlingen. 15-årige racerbilsföraren Tim Folkinger kammade hem två andraplatser i serien. 

Annons:

Renault Junior Cup beskrivs som en bra möjlighet för killar och tjejer som vill börja köra racerbil tidigt. Bilarna är Renault Clio RT med 1,4 liters motorer på cirka 85 hästkrafter och väger drygt 900 kilo. Det ger tillräckliga prestanda för att de unga ska känna utmaningen att lära sig hantera sitt fordon.

En av deltagarna i serien är Tim Folkinger, 15-årig racerbilsförare från Hultsfred. Sex deltävlingar ska avverkas i år och varje deltävling består av två race, totalt tolv race. 

"Fick packa ihop och åka hem"

Första deltävlingen på Kinnekulla blev inte alls vad Folkinger hade hoppats på. 

– Vi hade sån otur att motorn gick sönder i kvalet på första deltävlingen. Det gjorde att vi var tvungna att packa ihop och åka hem utan poäng, säger Tims pappa Pärs Folkinger. 

Andra deltävlingen hölls på Falkenbergs motorbana och Tim Folkinger hade en god känsla inför tävlingen.,  

– Han vet att han är en duktig förare och att han har en snabb och bra bil. Konkurrensen är stenhård och det är oerhört jämnt mellan toppförarna.

Tävlingshelgen började med att Tim Folkinger tog pole position i kvalet och startade först i första racet.

– Han var lite för långsam med att stänga till höger i starten och blev passerad av en förare. Det var hela tiden ett väldigt tajt race och han kom i mål som tvåa, säger pappa Pär. 

Två andraplatser i Falkenberg

Föraren med bäst tid i första racet startade som nummer ett i andra racet. Tim hade tredje bästa tid och startade som trea. 

– Här tog han starten och ledde racet efter första kurvan. Han ledde racet hela vägen fram till att det återstod i princip ett halvt varv. Han bromsade lite för mycket i en chikan och fick inte den perfekta utgången som man måste ha. I och med att de låg med ett fåtal meters lucka lyckades tvåan ta sig förbi på den efterföljande raksträckan och vann. 

Även andra racet slutade med en andraplats. 

– Det är klart att han var besviken för att han inte vann, men jag sa till honom att han ska vara jättenöjd med två andraplatser. 

De två andraplatserna i Falkenberg ger Folkinger totalt 160 poäng. Han ligger sexa och har 178 poäng upp till ettan Lucas Hillström. 

– Vi hade som målsättning att vi skulle försöka vinna serien. Nu när vi nollade i de första två racen blir det oerhört svårt. Det är så pass jämnt att den enda möjligheten är att någon av de andra förarna som ligger i toppen nollar i ett race, då finns det en möjlighet och då kommer det bli oerhört jämnt. Det är inte alls omöjligt att det blir på det viset, men det blir oerhört mycket svårare när man inte får några poäng alls. 

Renault Junior Cups tredje deltävling avgörs på Västkustloppet i Falkenberg mellan 12 och 14 juli. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt