Annons:

Hemmahoppen har en bit upp: ”Ingen riktig supertändning”

Kalle Svensson är elva efter det första varvet. Foto: Linus Johansson

Hemmahoppen har en bit upp: ”Ingen riktig supertändning”

Fyra sträckor in i Novemberkåsan är hemmahoppen Calle Bjerkert och Kalle Svensson femma respektive elva.
– Jag känner mig inte så trött, men har ingen riktig supertändning, säger Kalle Svensson.

Annons:

Calle Bjerkert hade en tung start på den första sträckan där framskärmen gick sönder. Han tappade flera minuter där och efter det första varvet är han fem minuter och åtta sekunder efter ledande Albin Elowson.

Från teamet meddelas att Calle Bjerkert inte riktigt hittat flytet, men att det har gått bättre och bättre. På den fjärde sträckan, den sista på dagsetappen, var han fyra och hade bland annat Joakim Ljunggren efter sig.

”Kommer bli rätt hetsigt”

Kalle Svensson är elva, sju minuter och tolv sekunder efter ledaren.

– Det har gått hyfsat. Jag försöker hitta ett bra tempo men känner att jag tappat av ibland och har fått försöka tända till igen. På förstasträckan tänkte jag att jag skulle ligga på, men det var väldigt stenigt så det bara studsade, säger Kalle Svensson.

Hur går tankarna inför natten?

– Sträcka ett kommer att bli bättre då eftersom man inte ser stenarna, skrattar Svensson. Nej då, det blir säkert bra och det kommer att bli jobbigt för alla. Sen kommer det att bli rätt hetsigt eftersom det inte finns så mycket tid för att byta om och så är det mycket trafik. Jag ska försöka köra på i ett bra tempo.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt