Annons:

FRANSSONS PROTEST GICK IGENOM: ”SLOG SLINT I HUVUDET PÅ MIG”

Peter Fransson var snabbt framme och visade sitt missnöje efter heatet. Foto: Linus Johansson

FRANSSONS PROTEST GICK IGENOM: ”SLOG SLINT I HUVUDET PÅ MIG”

Det blev rejält irriterat under och efter ett heat i seniorernas tredje omgång i dagens kval i Semesterracet. I händelsernas centrum: hemmaföraren Peter Fransson.
– När jag förstod att han inte hade fått svart flagg slog det slint i huvudet på mig, säger Peter Fransson.

Annons:

Både Peter Fransson, Vimmerby MS, och Marcus Bernhardsson från Arboga var i stort behov av poäng inför sina sista kvalheat. De båda förarna var piskade att vinna för att avancera till lördagen. Det märktes.

Peter Fransson tog starten i heatet, men passerades av Bernhardsson i Tallkurvan, där den sistnämnda kom på två hjul. Det såg minst sagt spektakulärt ut från publikplats, men Peter Fransson var övertygad om att Arbogaföraren skulle få en svartflagg för tilltaget.

Hur skulle du beskriva situationen?

– Jag tittade till i backspegeln och kände att jag hade några meter tillgodo. Jag gick in i svängen och åkte tajt, så fort jag kunde, och helt plötsligt bara satt det en bil i sidan. Jag fattade ingenting för jag vet att jag körde så långt in man får göra. Det har jag filmbevis på. Han var med hela bilen innanför banan, säger en märkbart irriterad Peter Fransson en tid efter heatet.

”Det var solklart"

Efter händelsen gick Bernhardsson upp i ledning före Fransson. Någon svartflagg kom aldrig och det gjorde VMS-föraren minst sagt förbannad.

– Det var solklart att han skulle ha svart där och jag har lämnat in en protest på det. Efter den händelsen kände jag att det var jag som ledde heatet. Jag bara körde på och när det inte kom någon flagga fick jag tokspelet. Det slog slint i huvudet på mig. Jag erkänner att det jag gjorde är helt fel och det ska inte förekomma på en sådan här bana. Men när man sitter där i stridens hetta och har blivit utsatt för en sådan sak kan det bli så.

Båda missar finaldagen

I den sista kurvan smällde Fransson in i Bernhardsson. Den sistnämnda snurrade och därmed var Fransson först över mållinjen. Vimmerbyföraren fick dock, förstås, svart flagg för det tilltaget.

– Jag kände bara att han inte skulle få vara före mig över mållinjen. Som sagt, man beter sig inte som jag gjorde där och det kan jag erkänna många gånger om.

Efter heatet lämnade Peter Fransson in en protest.

– Jag protesterar inte mot min egen svartflagg för jag vet att jag har gjort fel och det är som det är med det. Men han har förstört min lördag och saker som han och jag har gjort ska inte förekomma. Då känner jag att jag måste visa mitt missnöje någonstans, säger Peter Fransson.

Efter långa överläggningar slutade det med att Franssons protest gick igenom och därmed blev både han och Marcus Bernhardsson utan poäng i heatet. Därmed är Semesterracet 2019 över för båda två.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt