Annons:

Ricky Kling gjorde speedwaycomeback i slutet av sommaren och nu är han svensk mästare med moderklubben Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Comebacken ledde till SM-guld – Kling tvekar kring framtiden: "Måste kunna ta ett kliv upp"

Ricky Kling gjorde comeback på speedwayovalen i augusti. Nu har han varit med och bidragit till Dackarnas första SM-guld sedan 2007. 
– Nu när det är klart känns det så jäkla speciellt och roligt, säger den comebackande speedwayveteranen. 

Annons:

I augusti gick Dackarna ut med nyheten att Ricky Kling, som valde att lägga släpskon på hyllan efter säsongen 2017, var klar för en sensationell comeback i Målillaklubben för att konkurrera om reservplatsen. 

Den 34-årige veteranen har verkligen tagit chansen och imponerat under comebacken. Nu kan han titulera sig som SM-guldvinnare för fjärde gången. Han fanns med i Dacketruppen som vann guld 2007 och följde upp det med dubbla guld med Lejonen. 

Han körde in noll poäng på fem heat i kvällens returmatch men var av förklariga skäl glad efter Dackarnas sköna guld. 

– Jag har försökt trycka undan alla känslor bara för att inte sväva iväg. Nu när det är klart känns det så jäkla speciellt och roligt. Jag tävlar för att vinna och nu har vi ett guld. Kul för klubben. Vi har jättebra fansskara på bortamatcherna då det har regnat i samband med hemmamatcherna. Det känns som att alla som är på hemmamatcherna hänger med på bortamatcherna, säger Ricky Kling. 

"Guldet var målet"

14 års väntan är över. Dackarna är svenska mästare efter finalseger med 46–44 i den andra finalen och totalt 99–81 mot Smederna. 

– Det är speciellt och häftigt. Sist Dackarna tog guld 2007 var jag inte med och körde finalerna, nu var det det här jag skulle göra och vi sa från början att jag skulle köra i några månader. Det var guldet som var målet. Jag hjälpte inte till så mycket i finalerna men det känns ändå som att jag har varit med och petat lite här och där ändå, säger Kling. 

Hur ska guldet firas? 

– Det blir väl som vanligt när det är speedway, att åka bil. Vi får se om något styrs upp. Det går förhoppningsvis att få ihop någonting hemikring. 

Framtiden är osäker

Om Ricky Kling kör speedway kommande säsong är högst osäkert. 

– Jag känner att jag har en bit kvar att vandra, jag avslutar med en full olympisk poängrad (fem nollor). Jag behöver ta mig en rejäl funderare och det är inte självklart att bara hoppa på ett år till. Att ta SM-guld var målet med detta spektakel. 

Blir du inte mer sugen efter att ha varit med och bärgat Dackarnas första guld på 14 år?

– I dag hade man nog kunnat få mig att säga ja till vad som helst. Jag måste kunna ta ett kliv upp från det jag presterade den här hösten för att det ska vara lönt att köra vidare. 

Han väljer att hylla den goda stämningen och sammanhållningen som har funnits i guldlaget. 

– Ett helt grymt lag. Det är så prestigelöst. Om jag tar en poäng så är alla framme och klappar om. Jag körde in i tejpen i går och Avon (Van Dyck) tog en poäng, då var Janowski framme. En grym grupp där alla höjer varandra. 

Hur mår du just nu?

– Jag mår skitbra, en sjukt häftig känsla. Det är så svårt att beskriva alla känslor. Det hade varit gött att ta någon poäng eftersom jag slarvade bort en poäng i mitt första heat. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt