Annons:

Teurnberg hyllar sin talang: “Ett utropstecken”

Unge Sammy van Dyck imponerade i Dackarna ikväll. Foto: Samuel Josefsson

Teurnberg hyllar sin talang: “Ett utropstecken”

Dackarna förlorade första träningsmatchen mot Vetlanda med 32-52. Stjärnorna saknades och lagledare Mikael Teurnberg fick då se sina unga talanger visa upp sig. Flera slåss om de sista platserna inför seriestarten. 

 

Annons:

Det var inget snack om saken när Dackarna förlorade mot rivalen Vetlanda med 32-52 på hemmaplan i första träningsmatchen av två. Dackarnas nya lagledare Mikael Teurnberg saknade sina toppförare under måndagskvällen.

– Det är ju bara en vänskapsmatch och Vetlanda har sitt elitserielag i stort sett. Så var inte vårt lag direkt. De som körde idag är inte stommen. Det är mer hur killarna åker. Sammy Van Dyck ville jag se ikväll, och skicka ut honom i hetluften. Han är ett utropstecken, säger Teurnberg till vår tidning. 

"Ska vara med och slåss"

Teurnberg gör sin första säsong som lagledare i Dackarna. Med ordinarie lag tror han att laget kan gå långt.

– Det ser bra ut när vi har våra världsstjärnor, men det är svårt att säga nu såhär tidigt på säsongen. Men har vi tillgång till alla förare så ska vi vara med och slåss om det. 

15-årige Sammy Van Dyck körde ihop sju poäng under kvällen. Han var nöjd med kvällen men tycker också att det finns saker att jobba på.

– Starterna sitter inte än men det kommer. Annars känns det jättebra, bättre än förväntat ikväll. Jag har gjort stora framsteg under träningarna, säger Van Dyck efter matchen.

Hur ser du på dina chanser att ta en plats?

 – Det känns troligt. 

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt