Annons:

Hultsfreds kommun gratulerar Dackarna till första SM-guldet sedan 2007. Från vänster: Veronica Lindkvist, Tommy Johansson, oppositionsrådet Tomas Söreling, Lars Olofsson, Mikael Teurnberg, kommunstyrelserepresentanten Åke Nilsson och kommunalrådet Lars Rosander. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunens löfte – tårtkalas ska hylla mästarklubbens ideella krafter

För första gången på 14 år är Dackarna svenska mästare i speedway. Hultsfreds kommun gratulerade till guldet på fredagen – och bjuder mästarklubben på ett framtida tårtkalas.
– Det blir klubbens arrangemang där vi står för tårtorna, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Det har gått några dagar sedan Dackarna besegrade Smederna i två raka finalmatcher och bärgade klubbens så eftertraktade SM-guld, en titel som de har velat komma åt sedan senaste guldet 2007.

På fredagen träffades representanter från Hultsfreds kommun och klubben för att fira guldet.

Kommunledningen överlämnade guldskimrande blommor och en minnestavla till stora delar av Dackarnas styrelse som kom till kommunhusets sessionssal. Kommunalrådet Lars Rosander (C) gav ett löfte om att kommunen ska bjuda klubbens ledning och funktionärer på tårtkalas vid lämpligt tillfälle.

– Vi gratulerar till guldet och ska vid lämpligt tillfälle bjuda alla funktionärer på tårta från kommunens sida. Vi vill fira alla som lägger ner ett stort ideellt arbete för klubben. I början av nästa vecka tar kommunstyrelsens arbetsutskott upp den bonus som ska gå till Dackarna. Går man till finalerna och vinner guld så innebär det 93 500 kronor till föreningen, enligt gällande avtal, säger Lars Rosander (C) och fortsätter: 

– Det är fantastiskt och värt att uppmärksamma guldet. Det är en insats som hela föreningen har gjort. Det är imponerande och professionellt.

"Efter mitt första möte sa jag wow"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S), klädd i en Dacketröja, gratulerade till SM-guldet. 

– Det finns möjlighet till ett riktigt tårtkalas som de själva förfogar över och bestämmer lämpligt tillfälle. Det är positivt, säger Tomas Söreling. 

Lars Olofsson i Dackarnas styrelse uppskattade kommunens initiativ med att gratulera till SM-guldet.

– Det är stort, jag fick mejlet från Lars Rosander i går (läs i torsdags). Jag blev jätteglad men inte förvånad, det är vårt samarbete med Hultsfreds kommun i ett nötskal. Jag har sutitt med i styrelsen i sex säsonger och det känns tryggt att ha en partner i Hultsfreds kommun som vill vara med oss. De förstår speedway och problematiken i att driva en klubb på en sådan liten ort med stor omsättning. Det är pengar som ska in varje säsong. Vi har så många bra sponsorer och det goda samarbetet med kommunen är avgörande för att sponsorerna ska vara med. Dackarna hade inte varit där de är i dag utan kommunen, säger Lars Olofsson. 

Lagledaren Mikael Teurnberg visade upp SM-bucklan och är nöjd med klubbens samarbete med Hultsfreds kommun.

– Efter mitt första möte med kommunen sa jag wow. Det är fantastiskt att jag har fått lära känna er och vara en del av detta samarbete. Det är ett äkta engagemang och jag var tagen. Har man sett det från bägge sidor så är det lätt att förstå hur bra detta samarbete är. Jag tycker att alla ska klappa sig själv på axeln. Vi har ett fantastiskt gäng som ställer upp och jobbar för klubben och många kommer dessutom långt bortifrån, säger Mikael Teurnberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt