Annons:

Den brittiske mästaren Adam Ellis är klar för Dackarna. Foto: Bildbyrån

DACKARNA VÄRVAR – BRITTISK MÄSTARE KLAR

Den brittiske mästaren Adam Ellis är klar för Dackarna. Han blir den tredje pusselbiten i guldklubbens lagbygge inför 2022.
– Adam är en tuff förare med bra attityd. En spännande förare, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Annons:

Alexander Woentin och Rasmus Jensen är sedan tidigare klara för styrning i Dackarna. Nu står det klart att 25-årige engelsmannen Adam Ellis blir den tredje föraren in i truppen. Den gångna säsongen blev han inviduell brittisk mästare. 

– Det är en förare som jag haft ögonen på en tid. Adam är en spännande förare som har gjort många bra resultat. Han blev brittisk mästare den gångna säsongen och blir ett bra komplement hos oss. Han har haft lite otur med skador under karriären och förhoppningsvis kan han slippa den biten kommande säsong, säger Mikael Teurnberg.

Under säsongen 2021 körde Ellis för Piraterna i Bauhausligan. 

– Det var en bra säsong för mig. I Storbritannien kände jag mig väldigt stark och jag gjorde några bra individuella tävlingar med segern i det brittiska mästerskapet samt att jag kvalificerade mig till GP challenge. I ligorna i Polen och Sverige (där Adam körde för Piraterna) gick det inte så bra som jag hoppades, men jag lärde mig mycket av det, säger Adam Ellis.

Vill vinna igen

Adam Ellis siktar på att vinna det brittiska mästerskapet på nytt och har investerat en hel del i ny utrustning. 

– Jag har några huvudmål med säsongen. Individuellt vill jag vinna det brittiska mästerskapet igen och kvalificera mig för SEC. Jag vill också ha en framgångsrik säsong i ligorna i Sverige och Polen. Jag har investerat en hel del i ny utrustning och jag hoppas att det ska göra skillnad.

Kunskapen om Dackarna är inte jättestor hos Ellis.

– Jag vet inte särskilt mycket, om jag ska vara ärlig. Jag har kollat en hel del GP-tävlingar från Målilla genom åren och har också följt klubben på sociala medier under den senaste säsongen. Det som jag har sett är att det verkar vara en härlig sammanhållning i laget och den gångna säsongen hade man en hel del toppförare. Under våra samtal har företrädare för klubben varit väldigt bra att ha att göra med.

Adam Ellis säger i pressmeddelandet att han valt Dackarna för att fortsätta utvecklas. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt