Annons:

Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna, värvar Brady Kurtz från Smålandsrivalen Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA VÄRVAR RIVALENS TOPPFÖRARE: "GILLAR HANS ATTITYD"

Dackarna har lyckats locka över Brady Kurtz från Smålandsrivalen Vetlanda.

"Jag gillar Bradys attityd på banan, där han är en tuff förare som inte viker ned sig. Han har en lysande framtid framför sig", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg till klubbens hemsida. 

Annons:

De regerande svenska mästarna Dackarna har gjort klart med den 25-årige australiensaren Brady Kurtz från Smålandsrivalen Vetlanda.

"Brady är en klassförare som jag har tittat på de senaste åren och jag är jätteglad att ha lyckats värva honom till Dackarna inför säsongen 2022. Det är en förare som är seriös och har bra ordning på sitt maskinmaterial", säger Teurnberg till klubbens hemsida. 

Dackarnas lagledare avslöjar också att en av guldhjältarna 2021, nämligen Jason Doyle, har ett finger med i spelet i valet av Brady Kurtz.

"Jag pratade mycket med Jason gällande Brady i höstas och han kunde varmt rekommendera honom. Det gick väldigt smidigt att komma överens med Brady. Kontraktet har varit klart en längre tid, men på grund av olika orsaker har vi inte velat gå ut med det tidigare". 

Bästa säsongen i karriären

Kurtz hamnade på plats 19 i snittligan i Bauhausligan den gångna säsongen. Han går in i den nya säsongen med snittet 1,906.

"Han har alla förutsättningar att ta ett jättekliv under nästa säsong, där han också kommer att köra för engelska Belle Vue samt för Lodz i Polen, där han är lagkamrat med Luke Becker", säger Mikael Teurnberg.

När Dackarna och Mikael Teurnberg hörde av sig var valet att skriva på för Målillaklubben inte svårt för Kurtz.

"Jag har njutit av mina fyra år i Vetlanda och är glad för chansen som Mikael Wirebrand gav mig till att börja köra i Sverige. Till 2022 känner jag att det är dags att göra något nytt och ta min karriär till nästa nivå. Jag tror att Dackarna är det perfekta valet för mig. Jag gillar verkligen banan i Målilla och jag har hört en hel del bra saker om Mikael Teurnberg och ser fram emot att jobba tillsammans med honom. Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad när Mikael kontaktade mig och jag bestämde mig direkt för att Dackarna var den bästa klubben för mig", säger Brady Kurtz. 

25-årige Kurtz ser med tillförsikt fram emot en ny säsong.

"Målet är alltid att bli bättre än den föregående säsongen och hela tiden ta kliv i utvecklingen. Jag har aldrig vunnit guld i Sverige, så jag hoppas att vi kan göra det med Dackarna kommande säsong".

Laddar upp i Australien

Brady Kurtz är i skrivande stund hemma i Australien, där han förbereder sig för en ny säsong.

"Jag är hemma i Australien över vintern för att umgås med min familj. Jag har tagit mig lite tid för att vila och återhämta mig efter en hektisk säsong. Nu har jag startat upp träningen igen inför 2022 och kommer att jobba så hårt som möjligt för att vara redo för en ny säsong. Mitt team i Polen jobbar också hårt med mitt maskinmaterial för att säkerställa att vi är 100 procent redo när det drar igång".

Fakta

Dackarnas trupp just nu:

Brady Kurtz, snitt: 1,906 (ny)

Jacob Thorssell, 1,878

Luke Becker, 1,789

Rasmus Jensen, 1,771

Adam Ellis, 1,250 (ny)

Alexander Woentin, 0,500 (ny)

Ludvig Lindgren, 0,500 (ny)

Theo Johansson, 0,500

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt