Annons:

Teurnberg vill se en stark kollektiv insats:

Mikael Teurnberg gör en del förändringar i laguppställningen till morgondagens match mot Indianerna jämfört med förra tisdagen. Foto: Ossian Mathiasson

Teurnberg vill se en stark kollektiv insats: "Laget är uppbyggt på jämnhet"

Premiärförlusten är glömd. Nu laddar Dackarna om för hemmapremiär mot Indianerna. 
– Jag hoppas att det kan komma uppemot 3000–3500 åskådare, säger lagledaren Mikael Teurnberg. 

Annons:

Svenska mästarna Dackarna åkte på en förlust med två poäng i premiären borta mot Piraterna och nu siktar Målillaklubben på årets första segern i Bauhaus-ligan. 

Indianerna från Kumla kommer på besök i morgondagens fight på Skrotfrag Arena.

– Det var en snöplig förlust senast, så det är ett revanschsuget lag som vi kommer med, säger Mikael Teurnberg. 

Positionsbyten i uppställningen

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg ställer till morgondagens hemmapremiär Luke Becker åt sidan och låter britten Adam Ellis göra sitt första framträdande i Dackarna. 

– Jag tar inte ut Luke Becker utan tar in Adam Ellis, ett nyförvärv från England. Han har börjat säsongen bra i både Polen och England och blev sexa i ett EM-kval där Jacob Thorssell gick vidare till SEC Challenge. Jag hoppas att han kan komma in i vårt lag och lyfta. Vi har ett väldigt jämnt lag så det krävs att alla bidrar med poäng då laget är uppbyggt på jämnhet. Alla förare ska ligga från sex upp till tio poäng, säger Mikael Teurnberg. 

Jämfört med förra tisdagen gör Dackarna flera positionsbyten i laguppställningen. Brady Kurtz åker tillsammans med Adam Ellis och Jacob Thorsell och Rasmus Jensen är ett par som Teurnberg gärna fortsätter med. Maciej Janowski får åka som nummer fem.

– Nummer fem kör med reserverna och Janowski ska vara vår starkaste förare och är vår etta rent förarmässigt. Det är ett ganska tufft ansvar när det gäller att åka med reserverna. 

"Alla måste leverera"

Teurnberg hoppas att det kan komma uppemot 3000–3500 åskådare för att se säsongens första seriematch på Skrotfrag Arena. 

– Givetvis ska man se de regerande mästarna och Indianerna som har ett väldigt bra lag och vann senast. Det kan bli en jättefin speedwaytävling. Det är många namnkunniga förare i båda lagen. 

Vad vill du se från ditt lag?

– Det gäller att få en bra start på tävlingen och komma in i ett bra flow. Vi gjorde en bra tävling i Motala och var i ledning hela vägen fram till sista heatet. Det var några förare som inte kom upp i normal standard och då går det inte att vinna matcher. Alla måste leverera, det går inte att ha några passagerare med utan alla måste vara med på tåget.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt