Annons:

Viktig match i Dackarnas jakt på slutspel: ”Alla är vi påminda om läget”

Mikael Teurnbergs Dackarna har två matcher kvar att köra innan grundserien är avklarad. Indianerna borta i afton och Piraterna hemma nästa tisdag. Foto: Ossian Mathiasson

Viktig match i Dackarnas jakt på slutspel: ”Alla är vi påminda om läget”

Dackarna dröm om slutspel är fortsatt intakt. I kväll väntar en tuff bortamatch mot Indianerna i Kumla. 
– Alla är vi påminda om läget så det behöver vi inte gå in närmare på, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. 

Annons:

Dackarna bärgade under gångna vecka en viktig 59–31-seger hemma mot Masarna och åkte två dagar senare på en blytung smäll mot guldfavoriten Lejonen på bortaoval. 

Nu är grundserien inne i sitt slutskede och Dackarna ligger inför kvällens omgång på slutspelsplats. Allt talar för en spännande avslutning då Piraterna jagar Dackarna, en poäng efter och en match mindre körd. 

Viktig match i jakten på slutspel

Dackarna möter Kumlalaget Indianerna på bortaplan i afton medan Piraterna tar emot Västervik. När lagen möttes i Målilla i våras vann Dackarna med 49-41 och har därmed åtta poäng att gå på i kampen om bonuspoängen.

– Alla vet vikten av matchen och det har vi pratat om under hela sommaren. Vi ska göra allt vi kan och helst lite till. Det är mycket som spelar in hur det går i de andra matcherna om vi ska gå till slutspel. Vi har det inte i egna händer. Om Piraterna vinner mot Västervik blir det jobbigare och de har totalt tre matcher kvar att köra och vi två, säger Mikael Teurnberg. 

Hur viktigt är det att gå till slutspel?

– Med tanke på hur säsongen har varit med mycket stolpe ut så vill vi gå till slutspel. Vi vill vinna men det har inte varit en bra säsong. Vi har inte samma lag som vi tog SM-guld med och blev hämmade när vi körde långt in i oktober och när Doyle (Jason) i november sa att han inte skulle köra vidare var det svårt att få tag i en förare till. Vi kanske har saknat en riktigt vass förare till även om Rasmus (Jensen) har utvecklats till en riktigt stjärnförare. Jag hade väl önskat att vi skulle ha haft några poäng till, men nu är det som det är. Så länge man har möjlighet att gå till slutspel så är det vad man tänker på och jobbar för, säger Teurnberg. 

GP-stjärnan saknas

Precis som i torsdags saknas Maciej Janowski då han körde polska mästerskapen i Krosno på måndagen och inte kommer hinna fram till Kumla till matchstart.

– Det är ogenomförbart att han ska hinna upp till Kumla så det är bara att köra rider replacement för honom. Jag vet om förutsättningarna och det är synd när det är en sådan viktig match. Det är bara att gilla läget. 

Teurnberg väljer att köra rider replacement för den polske GP-stjärnan.

– Jag försöker göra allt jag kan som ledare med att titta på hur man placerar förarna för att få så starka förare i varje heat och jag hoppas att killarna gör sitt jobb, det är så det funkar. Det ska ändå avgöras ute på banan. 

Jämfört med senast är Frederik Jakobsen, nyförvärvet som tog full pott i tisdagens match mot Masarna och missade torsdagens match på grund av tävling i England, tillbaka i startsjuan. 

Fakta

Dackarnas startsjua:

1.     Rasmus Jensen

2.     Jacob Thorssell

3.     Frederik Jakobsen

4.     Maciej Janowski/RR

5.     Brady Kurtz

6.     Filip Hjelmland

7.     Ludvig Lindgren.

Indianerna mönstrar följande lag:

1.     Niels-Kristian Iversen

2.     David Bellego

3.     Chris Holder

4.     Norbert Kosciuch

5.     Max Fricke

6.     Gustav Grahn

7.     Jonatan Grahn

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt