Annons:

Succéföraren kunde inte sluta le efter karriärens bästa tävling

Victor Palovaara, här i samspråk med Dackarnas Ludvig Lindgren, briljerade med 15+2 poäng på sex heat när hans Rospiggarna föll knappt men tog hand om bonuspoängen mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Succéföraren kunde inte sluta le efter karriärens bästa tävling

Victor Palovaara gjorde sin bästa match i karriären borta mot Dackarna. Han var endast en poäng från full pott efter 15+2 poäng på sex heat. 
– Det bara flyter på och det är hur kul som helst, säger en strålande glad Victor Palovaara till vår tidning innan hemresan till Karlstad. 

Annons:

Dackarna och Rospiggarna är två av lagen som gör upp om den sista slutspelsplatsen i Bauhausligan. Det skiljde två poäng mellan lagen inför gårdagens match i Målilla – och nu ligger Rospiggarna en poäng före. 

Dackarna vann matchen med 47–43 och Rospiggarna, som hade sex poäng att gå på från hemmamötet, tog hem bonuspoängen.

"I bra form och bra slag"

Föraren som majoriteten pratade om efter matchen var Victor Palovaaras fenomenala insats. Rospiggsföraren briljerade med 15+2 poäng på sex heat. Det var fyra heatsegrar, en andraplats och en tredjeplats. 

– En jättebra kväll. Det är så här långt det bästa jag har åkt i karriären. Jag är i bra form och bra slag så det är en skön känsla när det börjar släppa, säger Victor Palovaara. 

Victor Palovaara kom till Rospiggarna inför den här säsongen och har sannerligen fått sitt stora genombrott under 2022. 

– Det började bra i första matchen i Gislaved, sedan har det trummat på och jag behöver inte fundera så mycket. Jag åker i Polen också och där funkar det lika bra. Det passar mig bra att åka många matcher och inte fundera så mycket. Det är bara att åka ut och ha kul.

Vad ser du för faktorer till att du presterar så pass bra speedway?

– Jag tror mycket på mig själv och litar på att jag är duktig på att köra speedway. Jag tror också att jag har byggt på mig rutin och slitit på i många år. Nu blir det utdelning samtidigt som jag är på en bra plats i livet. När allt annat runt omkring funkar bra så funkar speedwayen bra också.

"Det bara flyter på"

Han berättar att han har varit ganska försiktig och inte trott på sig själv under de tidigare säsongerna. 

– Jag har egentligen bett om ursäkt för att jag är med. Nu törs jag ta för mig lite mer och vill verkligen komma först i varje heat. Jag tror på mig själv och vi har jobbat mycket med cyklarna till i år och gjort vissa justeringar som passar mig bra.

Rospiggarna förlorade matchen i Mållila med fyra poäng och såg till att den så viktiga bonuspoängen hamnade i Hallstaviksklubbens favör. Det var till stora delar Palovaaras förtjänst.

– Det är viktigt att vi kan komma hit och göra det. Nu är vi fortfarande före Dackarna i tabellen. Oavsett var de ligger i tabellen så har de ett jättebra lag. Jag tycker att vi får vara nöjda med den poäng vi tog i Målilla.

Han strålade av glädje och kunde inte sluta le under intervjun med vår tidning. 

– Det bara flyter på och det är hur kul som helst. Jag brukar försöka vara positiv och glad men det är mycket enklare nu när det går bra. Det är den bästa tävlingen jag har gjort i min karriär. Jag har aldrig tidigare plockat 15 poäng i en elitseriematch. Det blir en ganska lätt resa hem till Karlstad. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt