Annons:

Peter Samuelsson blir ny GP-general för GP-tävlingen i Målilla. Foto: Pressbild/Stefan Härnström

LOKAL PROFIL BLIR NY GP-GENERAL I MÅLILLA

Dackarna förändrar i sin GP-organisation inför sommarens tävlingar på Skrotfrag Arena i Målilla. Ny GP-general blir Peter Samuelsson, som styrde tävlingen tilsammans med Mikael Teurnberg det gångna året.

Annons:

Mikael Teurnberg har varit lagledare, marknadsansvarig och GP-general sedan han kom till Dackarna. 

"Tre uppdrag som har stor respekt med sig och för att ge "Micke" optimala förutsättningar i rollerna som lagledare och marknadsansvarig plockar vi nu in Peter Samuelsson som ny GP-general", skriver Dackarna i ett pressmeddelande. 

– Det är en omorganisation som gör att "Micke" får mer tid till lagledarrollen och det enormt viktiga marknadsarbetet, med fokus på både Bauhaus-Ligan och vår GP-tävling. Med Discovery som arrangör är allt så mycket större och det gör också att det går åt ännu mer tid till uppdraget som GP-general än tidigare, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

 Jobbat med stora musikevent

Under 2022, både inför och under tävlingen, hade Peter Samuelsson en nyckelroll i Dackarnas GP-organisation. Han var, tillsammans med Mikael Teurnberg, ansiktet utåt gentemot Discovery Sports Events och FIM. 

Peter Samuelsson ingår sedan några år tillbaka i Dackarnas styrelse och har jobbat med stora musikevent runt om i Europa sedan många år tillbaka.

– Min roll som huvudansvarig, eller GP-general, blir inte mycket annorlunda än vad den har varit tidigare år. Samtidigt är produktionen runt evenemanget väldigt likt till exempel en musikfestival, och där kommer min erfarenhet som problemlösare på stora festivaler och turnéer väl till pass. Det unika med att husera ett Grand Prix i lilla Målilla är alla fantastiska volontärer, föreningar, pensionärer med flera som ställer upp i vått och torrt och gör evenemanget betydligt enklare än vad det kanske hade varit i en storstad. Folket här ser lösningar och möjligheter, något som även Discovery lade märke till och nämnde flera gånger i sin utvärdering efter årets tävling, säger Peter Samuelsson.

GP mitt i sommaren

I år kördes GP-tävlingen i Målilla i september. 2023 blir tävlingen mitt i sommaren. Det är lördag den 15 juli som världseliten gör upp i de småländska skogarna. 

– Discovery Sports Events visade med 2022 års format på Speedway Grand Prix att de vill utveckla sporten i sin helhet. Att som lokal producent få vara med på den här resan är fantastiskt häftigt, säger Peter Samuelsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt