Annons:

Positiv känsla inför sommarens GP – ”Ökat 15-20 procent”

GP-generalen Peter Samuelsson är förhoppningsfull inför sommarens GP i Målilla.

Positiv känsla inför sommarens GP – ”Ökat 15-20 procent”

Målilla MK har höga förhoppningar inför sommarens GP – och hittills ser det positivt ut. Peter Samuelsson hoppas på 8 000 åskådare den 15 juli.
– Jämfört med förra årets försäljning har vi ökat med 15-20 procent, men skjuter fart när det närmar sig mer och mer, säger han.

Annons:

GP i Målilla mitt under högsommaren – och tre internationella tävlingar istället för en. Dackarna hoppas att årets stora händelse ska bli en vinstlott. Förra året kom man upp i 6 500 åskådare. I år är målet satt till 8 000.

– Får jag bestämma så kommer det 8 000. Vi kanske inte når hela vägen, men vi ska i alla fall försöka.

Nytt för i år är att det blir en riktig speedwayhelg med tre internationella tävlingar. På fredagen körs VM-finalen i SGP3 – för förare upp till 16 år – och på lördagen blir det SPG4 på Knattebanan.

– Det är ett större event i år med tre internationella tävlingar, dels vanliga GP på lördagen och så VM-final för U16 på fredagen samt världspremiär för SPG4 på knattebanan på lördagen. Det är en tävling för de yngsta, 11-13 år, och ett helt nytt koncept som Discovery tagit fram tillsammans med FIM och Tony Rickardsson.

Unga förare från 13 länder

Syftet med SPG4 är att skapa en enklare väg in i motorsporten.

– De har tagit fram en ny cykel som är som en miniatyr av en speedwaycykel. Syftet är att man ska kunna ta cykeln från hyllan och sedan kan grabben eller tjejen ut och köra. Man ska inte behöva vara teknik- eller motorintresserad förälder för att själva kunna åka. Den cykeln blir en standard och man får inte trimma den.

Ungdomarna som deltar i den tävlingen har handplockats världen över.

– Det är inte bara så att de bränner av en tävling utan det är en riktig internationell tävling med 16 förare från 13 olika nationer. Det är en rejäl satsning. Man har tittat på lovande juniorer i världen och handplockat ett gäng som fått möjligheten att komma till Målilla. Man kommer också prata om hållbarhet och återväxten i sporten.

"Försöker verkligen utveckla sporten"

Samuelsson känner av ett större intresse för årets GP.

– Det är nog främst tiden, att det ligger vecka 28 när folk har fått ledigt. Förra året var det i september med större risk för risigt väder. Vi rår inte på vädret, men det är större möjligheter att det blir något bra. Sedan tror jag att många som var här förra året såg att det inte var samma GP som tidigare, där man drack några öl och åkte hem. Nu finns det en Fans Zone och en möjlighet att träffa förare och olika familjeaktiviteter. Många lade en heldag förra året och nu kör vi två dagar med underhållning på fredagskvällen och avslutningsfest på lördagen. Discovery har satsat hårt på arrangemanget och det blir fler kameror, appar och häftigare grafik i år. De försöker verkligen utveckla sporten.

Hela programmet är inte spikat ännu.

– Vi kommer försöka titta lite mer på att få till ännu mer familjeaktivitet i Fans zone, inget är spikat än, men det ska vara någon form av happening.

Hur många biljetter som sålts hittills vill Samuelsson inte gå in på, men det är en klar ökning jämfört med fjolåret.

– Jag går inte ut med några siffror, men jag känner mig trygg. Det är väldigt positivt. Det är också väldigt många som förbokat sig på campingen och fler väljer att boka mer än en dag. Det kommer bli ett tryck på den biten.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt