Annons:

Tufft läge för Västervik:

Mads Hansens Västervik ser ut att få en tuff utmaning uppe i Hallstavik. Foto: Bildbyrån

Tufft läge för Västervik: "Handlar om att skrapa ihop 25 pinnar"

Riders för Tai Woffinden. Skada på David Bellego. Och fortsatta "tillgänglighetsproblem". Ett stukat Västervik åker till Hallstavik för att möta Rospiggarna.
– Det handlar om att skrapa ihop 25 pinnar, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Så sent som i slutet av maj möttes lagen i Västervik. Det slutade då med en sällan skådad utskåpning. Västervik pulvriserade Rospiggarna och vann med hela 66-24. 

Det hinner dock hända mycket på tre veckor och förutsättningarna är helt annorlunda inför tisdagens drabbning.

– Vi får vara realister. Med det laget vi kan ställa upp med så handlar det i första hand om att säkra bonuspoängen. Det behöver syna i rejält för att vi ska ta fler poäng, men det kommer vi naturligtvis försöka med. Men Rospiggarna ställer sitt allra starkare mot oss, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Rospiggarna har bland annat Kai Huckenbeck, Luke Becker och Kim Nilsson på ordinarie. Reservsidan består av en oerhört kompetent duo i sina bästa stunder, nämligen Victor Palovaara och Antonio Lindbäck. Västervik å sin sida har fortsatt "tillgänglighetsproblem" och tvingas dessutom avvara Tai Woffinden. För honom kör man rider replacement.

– Vi får hantera det så bra man kan. Uppe i Motala, när Tai skulle köra på bakhjulet, slog han i axeln. Det är lite småskavanker för honom och det är GP i helgen. Hade jag tryckt på rejält, så hade han nog kommit men det kommer viktigare tävlingar än den här. Han körde i Polen igår, men har sviter efter det och ska få fortsatta behandlingar den här veckan. 

Bellego skadad

David Bellego kraschade i Tyskland i lördags och försökte köra i Polen under söndagen.

– Så det här är vad vi har och vad som är tillgängligt. Vi har vetat om att vi skulle få tillgänglighetsproblem ett par matcher efter att Chris Holder blev skadad. Därför har vi valt att ha både Michelsen (Mikkel) och Lindgren (Fredrik) i truppen. Vi tittar på någon mer match för Fredrik, så han kan köra slutspel sedan om det passar.  

I Västerviks lag finns trots allt förare som Bartosz Smektala, Gleb Chugunov, Mads Hansen och Jacob Thorssell. På reservplats är det Anton Karlsson och Alexander Liljekvist som ska åka. 

– På papperet är Rospiggarna bra mycket starkare än oss, men vi får hoppas att flera förare har en kanondag. 

Då finns det skrällchans?

– Det krävs en hundraprocentig insats får flera eftersom de ställer sitt bästa på benen. Det ska till något utöver det vanliga, men större under har ju skett. Det första handlar om att skrapa ihop 25 pinnar för att ta bonusen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt