Annons:

SUPERSTJÄRNAN FÄLLDE VÄSTERVIK – NU VÄNTAR SEMIFINAL

Bartosz Zmarzlik gjorde en lysande insats för Lejonen i kvällens match mot Västervik. Foto: Bildbyrån

SUPERSTJÄRNAN FÄLLDE VÄSTERVIK – NU VÄNTAR SEMIFINAL

I helgen tangerade Bartosz Zmarzlik legendaren Tomasz Gollob i antalet segrar i GP. Idag fällde han Västervik till stor del på egen hand. Giganten körde in 14 poäng i 47-43-segern.

Annons:

Seriesegern var redan placerad innanför Morgan Anderssons väst – men likväl bjöds det på rafflande speedway i Gislaved ikväll. Ett Lejonen i poängbehov i sista omgången skrapade ihop en urstark startsjua och betvingade Västervik med 47-43.

Speedwayens allra klarast lysande stjärna – just nu och senaste säsongerna – Bartosz Zmarzlik gjorde ingen besviken ikväll heller. Polacken vann fyra av fem heat och tappade endast en poäng.

Västervik påminde om en alpby – höga toppar och djupa dalar. Svenskarna Jacob Thorssell och Anton Karlsson stack ut i negativ bemärkelse med en poäng på fyra heat för Thorssell och 0 på tre heat för Karlsson. Tungt värre.

Gleb Chugunov visade upp en hög och stabil nivå och nådde 11+1 poäng på 5 heat. Även Bartosz Smektala, Tai Woffinden och Mikkel Michelsen kom upp i acceptabla poängskördar.

Slipper kvartsfinalerna

I matchen skaffade sig Västervik ett övertag i de inledande omgångarna, men Lejonen kom snart ikapp och matchen böljade verkligen fram och tillbaka. Inför de två sista heaten var det helt jämnt, 39-39. Då slog Lejonen till med en femetta – och i sista heatet lyckades inte Västervik replikera.

Nu väntar kvartsfinaler i Bauhausligan – som både Västervik och Dackarna står över. Ettan och tvåan går nämligen direkt till semifinal. De andra matcherna ikväll är kraftigt försenade på grund av regn och det är oklart när valen till kvartsfinalerna kommer att genomföras. 

Poängen i Västervik: Tai Woffinden 10+2 (5 heat), Glev Chugunov 11+1 (5) Bartosz Smektala 9 (5), Mikkel Michelsen 8 (5), David Bellego 4 (3), Jacob Thorsell 1 (4), Anton Karlsson 0 (3).

Tabellen hittar du här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt