Annons:

  • Hultsfreds kommun uppmärksammade Dackarnas guld:

    Hultsfreds kommun lämnade över gåvor till Dackarna som är nyblivna svenska mästare i speedway efter att ha besegrat Västervik i den avgörande finalmatchen. Foto: Hultsfreds kommun

  • Hultsfreds kommun uppmärksammade Dackarnas guld:

    Ingemar Pettersson, Mikael Teurnberg, Ricky Kling, Ludvig Lindgren och Noel Wahlquist visar upp SM-bucklan för de som kom till firandet på Valhall. Foto: Hultsfreds kommun

Hultsfreds kommun uppmärksammade Dackarnas guld: "Fantastiskt roligt"

Dackarna är svenska mästare i speedway för sjunde gången. Guldet säkrades efter en rafflande final mot Västervik på tisdagskvällen. 
– Det är fantastiskt roligt, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Dackarna hade fyra poäng att gå på inför tisdagens returmöte i SM-finalen mot Västervik och utökade sin totalledning till tio poäng i början av gårdagens match.

Västervik hittade in i matchen och krympte Dackarnas ledning gång och gång. 

Med två heat kvar att köra ledde Dackarna med totalt fyra poäng. Då svarade Leon Madsen och Rasmus Jensen för en femetta och Dackarna ryckte åt sig en ointaglig åttapoängsledning inför kvällens sista heat. 

– Det är fantastiskt roligt. Vilken kamp det blev, det var så spännande och jämnt. Att det var över 6 300 personer i publiken är fantastiskt roligt. Det är bra kämpat och imponerande av hela laget, styrelsen och funktionärerna, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

Lars Rosander följde SM-finalen på plats på Skrotfrag Arena. 

– Jag satt i första kurvan. Det var spännande och pulsen steg i varje heat. Det gick fram och tillbaka och det var små marginaler och inte många poäng som det skiljde lagen åt. Det var Dackarna som hade det lilla extra och det gjorde att de tog hem det, säger Lars Rosander. 

Två förare på firandet med kommunen

Hultsfreds kommun passade på att uppmärksamma Dackarnas SM-guld på Valhall på onsdagsförmiddagen. Lagledarna Mikael Teurnberg och Ricky Kling, förarna Noel Wahlquist och Ludvig Lindgren och ordförande Ingemar Pettersson fanns på plats i biosalongen. 

– Det var inte så många förare kvar här nu. Noel (Wahlquist) och Ludvig (Lindgren) var med och det var runt 150 personer som kom efter en snabbinbjudan till biosalongen. Bra att så många personer kunde komma ändå, säger Rosander. 

Utvecklingschefen Lars Gjörloff intervjuade Mikael Teurnberg och gick igenom heat för heat. 

– Gjörloff har stor erfarenhet som speaker och styrelseledamot i klubben. Jag och Söreling (Tomas) gratulerade med småpresenter.

Dackarna har nu bärgat två SM-guld på de tre senaste säsongerna i Bauhausligan. 

– Dackarna har en stark organisation med många funktionärer. Det går åt ett 100-tal funktionärer för att få allt att fungera.Banan är i bra skick och de har en bra känsla för hur de komponerar laget. Förarna har hjärta för klubben. Att det leder hela vägen till SM-guld är bra gjort och bra kämpat. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt