Annons:

VÄSTERVIK VÄRVAR – GP-FÖRARE ANSLUTER

Robert Lambert är klar för Västervik Speedway. Foto: Bildbyrån

VÄSTERVIK VÄRVAR – GP-FÖRARE ANSLUTER

Västervik Speedway har gjort sin första värvning inför säsongen 2024. Det rör sig om den brittiske GP-föraren Robert Lambert.

Annons:

Robert Lambert är en av världens snabbaste förare. 25-åringen hade ett imponerande snitt på 2,286 inklusive bonus i Bauhausligan, en sjätteplats i SGP och blev dessutom brittisk ligamästare med Sheffield. 

Han har vunnit både SM-guld, individuellt EM-guld och har dessutom Speedway of Nations-guld på meritlistan. Nu är den brittiske GP-föraren klar för Västervik Speedway. Förra säsongen körde Lambert för Eskilstuna Smederna.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Västervik. Det är ett ställe jag alltid älskat att köra på, och att vi nu är överens om 2024 känns spännande. Det här blir lite av en nystart för mig i Sverige, och jag hoppas att det här bara är början på ett långt samarbete. Jag tror att Morgan har satt ihop ett starkt lag, och det är jag väldigt glad över att få vara en del av. Jag ser verkligen fram emot att få ta på mig Västerviks färger i maj, säger Robert Lambert.

"Hög prioritet"

Sportchefen Morgan Andersson är inne på samma linje som britten.

– Det var hög prioritet att försöka hitta någon toppförare som är redo att köra en full säsong 2024, så därför känns det extra bra att kunna presentera Robert Lambert. Jag tror och hoppas att vi kommer jobba tillsammans under många säsonger framöver. Robert är en världsförare av rang som trots sin unga ålder har ytterligare utvecklingspotential. Jag ser verkligen fram emot att ha Robert i laget då han har en härlig karaktär och är en utmärkt lagåkare, säger Morgan Andersson.

Robert Lambert går in i Bauhausligan 2024 med ett snitt på 2,063. 

Fakta

Truppen 2024:

Robert Lambert, ny, 2,063.

Mads Hansen, 1,542.

Anton Karlsson, 0,500.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt