Annons:

Janowski på väg mot seger i GP-premiären – tappade sent

Maciej Janowski slutade tvåa i finalen av GP-premiären i Warszawa. Foto: Linus Johansson

Janowski på väg mot seger i GP-premiären – tappade sent

Maciej Janowski tog sig till final i GP-premiären i Warszawa och var på mot segern. I slutet av tredje varvet blev han omkörd av Tai Woffinden som vann före Dackarnas polske stjärnförare.

Annons:

Den tidigare Dackeföraren Fredrik Lindgren var i sitt esse denna kväll och vann grundtävlingen på tolv poäng och med tre starka heatsegrar. 

Där bakom var det tajt. Artem Laguta, Tai Woffinden och Patryk Dudek körde in tio poäng vardera i grundtävlingen. För Maciej Janowski blev det nio poäng och avancemang till semifinal. Dit gick inte Dackarnas nyförvärv Greg Hancock som slutade tia i grundtävlingen med åtta inkörda poäng. Bartosz Zmarzlik hade en heatseger mer än Emil Sayfutdinov och just Hancock.  

Lindgren suverän i semifinalen

I semifinalen ställdes de båda Dackeförarna Dudek och Janowski mot varandra och där fanns även Chris Holder och kvällens suverän Fredrik Lindgren. 

Lindgren ledde från start till mål och jagades länge av Maciej Janowski som la beslag om den andra finalplatsen. Dudeks kväll tog slut i just semifinalen då han slutade sist. Från den andra semifinalen avancerade Artem Laguta och Tai Woffinden till final. 

Tappade ledningen sent

Det var mycket positionsbyten i finalen där Artum Laguta tog starten innan Tai Woffinden gick förbi. Maciej Janowski såg sedan en lucka och gick upp i ledning men i slutet av det tredje varvet återtog Woffinden ledningen och vann GP-premiären i Warszawa.

Fredrik Lindgren slutade trea i finalen och körde in flest poäng (16) denna kväll. Maciej Janowski körde in 13 poäng, Dudek tio och Hancock åtta. 

Den regerande världsmästaren Jason Doyle hade en tung kväll och körde in endast fem poäng. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt