Annons:

Så körs SM-slutspelet – ”Känns som att Västervik har en högre potential”

Jerker Eriksson och Smederna har valt att möta Indianerna i SM-kvartsfinalen. Foto: Linus Johansson

Så körs SM-slutspelet – ”Känns som att Västervik har en högre potential”

På tisdag inleds SM-slutspelet i speedway med kvartsfinaler. Eskilstuna Smederna valde att ta sig an Indianerna. I den andra kvarten väntar ett Smålandsderby mellan Vetlanda och Västervik.

Annons:

Kvällens resultat i Elitserien gjorde att Eskilstuna Smederna tappade sin semifinalplats och istället får sikta in sig på att köra kvartsfinal de två kommande veckorna. Efter förlusten mot Dackarna samlade lagledaren Jerker Eriksson laget för att komma framtill ett lämpligt kvartsfinalmotstånd. Valet stod mellan Indianerna och Västervik och valet föll på de förstnämnda.

– Indianerna var väl vår första tanke. Sen var vi lite inne på Västervik också. Det var ett svårt val, det är lite pest eller kolera. Indianerna fick lite på näsan hemma mot Västervik i dag och då passar det väl bra att vi åker dit nästa vecka. Jag tycker att det känns som att Västervik har en högre potential. Gör vi två bra matcher ska vi bara vidare oavsett vilket lag av de två vi möter, säger Jerker Eriksson.

Tror på Dackarna

Sägas bör att Smederna hade en stentuff batalj hemma mot Indianerna så sent som för en vecka sedan.

– Det hade vi, men vi hade också extremt mycket strul i den matchen. Sen slipper vi förhoppningsvis det dyngregn som har varit innan de två sista hemmamatcherna så att vi kan få en racebana och då borde det fälla avgörandet.

Vilka lag tror du kommer mötas i SM-finalen?

– Det vet jag inte och det skiter jag i bara vi står på ena sidan.

Vad tror du om Dackarna?

– Ja... Jag tror ganska mycket på att de kommer stå i en final. Nu har de fördelen att få välja lite också. Men det är tre veckor kvar till de ska köra sin nästa match och det hinner hända mycket framtill dess, säger Jerker Eriksson.

Smederna har valt att inleda SM-kvartsfinalen mot Indianerna på bortaplan i Kumla. Vetlanda å sin sida har valt att börja hemma mot Västervik.

Dackarna och Rospiggarna går in i slutspelet i semifinalen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt