Annons:

Han återvänder till Dackarna: ”En speciell klubb för mig”

Kacper Gomolski är tillbaka i Dackarna.

Han återvänder till Dackarna: ”En speciell klubb för mig”

Dackarna har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Den här gången handlar det om en återvändare i form av Kacper Gomolski.
– Dackarna är en speciell klubb för mig, säger Kacper Gomolski.

Annons:

Kacper Gomolski kom till Dackarna inför säsongen 2016. Den första säsongen var han bofast i startsjuan, men läget har varit ett helt annat under 2017 och 2018. Mitt under den gångna säsongen bytte han till Indianerna, men där gjorde polacken en mycket svag insats rakt över.

Förändrar i upplägget

Han körde så svagt att snittet till nästa säsong stannade vid 0,500. Det är förstås det som gjort att Dackarna åter valt att kontraktera Kacper Gomolski. Kontraktet är skrivet på ett år.

– Dackarna är en speciell klubb för mig. Tråkigt nog blev inte årets säsong vad jag hoppats på, men jag hade problem under året och körde för få tävlingar och då blir det svårt att prestera, säger Kacper Gomolski i ett pressmeddelande.

Under den gångna säsongen körde han bara fyra matcher för Indianerna i Elitserien och körde på dessa in totalt fem poäng. Hemma i Polen blev det bara fem matcher. Till nästa år har han gjort klart med en klubb i ligan under Extra-Ligan för att få mer kontinuitet i tävlandet och en annan roll i laget.

– Inför 2019 gör jag en del förändringar i upplägg och maskinmaterial vilket jag hoppas ska ge framgång så att jag åter får förtroendet på en av platserna i laget, säger Kacper Gomolski.

Kan bli en viktig kugge

I och med Gomolskis snitt i Elitserien står han utanför den begränsning på åtta förare med ett snitt över 0,500 som lagen får kontraktera.

– Vi vet ju alla vad Kacper presterade för två säsonger sedan och med en bra säsongstart för honom så kan han bli en viktig kugge i laget när säsongen kommer in på upploppet, säger Dackarnas Jon Lindberg.

Fakta

Dackarnas trupp just nu:

Maciej Janowski

Greg Hancock

Patryk Dudek

Oliver Berntzon

Jacob Thorssell

Joel Kling

Artur Czaja

Kacper Gomolski

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt