Annons:

Jakobsen gav svar på tal direkt: ”Jag var väldigt nervös”

Frederik Jakobsen imponerade på sin nya hemmapublik. Foto: Ossian Mathiasson

Jakobsen gav svar på tal direkt: ”Jag var väldigt nervös”

Frederik Jakobsen blev klar för Dackarna så sent som i fredags. Och det var en nervös 21-åring som debuterade med en succéartad insats i kväll.
– Jag var väldigt, väldigt nervös, säger Frederik Jakobsen, som blev bästa poängplockare i hemmalaget.

Annons:

Bara någon dag efter att Greg Hancock meddelat att han tar timeout från speedwayen plockade Dackarna in Frederik Jakobsen i truppen. Supportrarna jublade väl knappast av glädje över att få in den i sammanhanget orutinerade dansken i laget. I kväll gav han svar på tal genom att köra in tolv poäng på sex heat. Med det var han Dackarnas bästa poängplockare i premiärförlusten mot Eskilstuna Smederna.

– Det känns bra att jag kunde bidra på det sättet. Men jag måste säga att jag var väldigt, väldigt nervös när jag kom ut till mitt första heat, säger Frederik Jakobsen.

Det syntes inte?

– Nej, kanske inte... Men jag var det. Jag gjorde några misstag under matchen också, speciellt i mitt sista heat när jag gick ut för långt i banan när jag var i ledningen. Men det var min första match och jag lär mig hela tiden.

Vassa förstasvängar

Att ovalen runt G&B Arena är en favorit för Jakobsen gick inte att ta miste på.

– Jag gillar den verkligen. Jag gjorde inte de bästa starterna, men däremot fick jag till några riktigt bra förstasvängar och kom innanför när de andra gick ut i banan.

Att det föll ett lätt regn under hela matchen gjorde att banan inte inbjöd till någon vidare speedway.

– Det var tufft eftersom det regnade hela tiden. Speciellt i starten var det väldigt blött. Och efter något varv var det i stort sett omöjligt att ta sig förbi.

Ni förlorade matchen med åtta poäng. Känslan kring det?

– Det var synd, vi hade det tufft i dag. Det gällde att få till starterna och det fick vi inte riktigt. Det är en ny dag på tisdag och vi ser fram emot den matchen. Jag hoppas på sol och lite varmare väder då, skrattar Frederik Jakobsen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt