Annons:

Polska dueller sticker ut i derbyt: ”Kommer göra allt för att slå honom”

Kan Piotr Pawlicki (bilden) sätta stopp för Bartosz Zmarzliks mäktiga hemmasvit? Foto: Ossian Mathiasson

Polska dueller sticker ut i derbyt: ”Kommer göra allt för att slå honom”

Kvällens derby mellan Vetlanda och Dackarna blir också en duell mellan några av världens bästa förare. Mötena mellan lagens polska stjärnor sticker ut.
– Det är inget stort hat mellan dem, men är det någon som Piotr Pawlicki gör vad som helst för att slå är det Bartosz Zmarzlik, säger Vetlandas lagledare Mikael Wirebrand.

Annons:

Vetlandas Bartosz Zmarzlik har startat säsongen magnifikt, inte minst för Vetlanda i Elitserien. Polacken har mäktiga 2,967 i poängsnitt per heat efter sex matcher. Han har kört 30 heat och bara tappat en (!) poäng. Hemma i Vetlanda har han så här långt varit omöjlig att tas med.

– För tillfället är han bäst i världen på att köra speedway. Utöver det har han också vuxit i rollen han valt att ta i Vetlanda. Han tar inte bara en grymt massa poäng utan han tillför också jättemycket till de andra i laget, säger Mikael Wirebrand.

Går han att slå i Vetlanda?

– Alla går att slå, överallt. Men det är klart att han har ett självförtroende som är gigantiskt. Det kommer tre duktiga polacker i kväll (Maciej Janowski, Piotr Pawlicki, Patryk Dudek) som vill besegra honom. Det är inget stort hat mellan dem, men är det någon som Piotr Pawlicki gör vad som helst för att slå är det Bartosz Zmarzlik. Och det är likadant åt andra hållet. Jag har också stor respekt för Janowski och är det någon jag har grymt stor respekt för när vi kommer till Vetlanda är det Patryk Dudek, han är en av dem som åker snabbast på den här banan.

Har kryddat laget

Att det lär bli en sevärd match är högst troligt. Frågan är bara om Dackarna kan hitta formen för att matcha ett hemmastarkt Vetlanda.

– Tittar man på lagen borde alla vara införstådda med att det kommer bli en jäkla fajt. Nu är Dackarna så starka som de var på förhand inför säsongen och vi har börjat säsongen bra och ska försöka fortsätta på samma sätt. Det kommer att bli en jättehäftig match, publiken kan inte få det bättre än så här.

Vetlanda har dessutom kryddat laget med ett starkt kort i form av Artem Laguta lagom till Smålandsderbyt.

– Klart att vårt lag kryddas lite extra i och med att vi fick möjlighet att använda Artem i ett antal matcher. Jag är jättenöjd med hur killarna har presterat hittills, vi har gjort det grymt som lag, men det hade varit rent ut sagt korkat att inte ta chansen att plocka in Artem. Sen kommer han inte att köra alla matcher, säger Mikael Wirebrand.

Betyder mycket

För Wirebrand personligen är matcherna mot Dackarna årets höjdpunkter.

– Det är ingen mängdmatch, det kan jag lova dig. Det är emotionellt, det är spänning, det är nervositet. Matcherna mot Dackarna är allting, det är höjdpunkten på säsongen. De här matcherna är exakt det man jobbar för och lägger timmar för.

Fakta

Laguppställningar i derbyt:

Vetlanda Speedway: 1) Szymon Wozniak, 2) Dominik Kubera, 3) Artem Laguta, 4) Brady Kurtz, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Filip Hjelmland, 7) Viktor Palovaara.

Dackarna: 1) Maciej Janowski, 2) Jacob Thorssell, 3) Patryk Dudek, 4) Oliver Berntzon, 5) Piotr Pawlicki, 6) Joel Kling, 7) Artur Czaja.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt