Annons:

”PK” vill ha derbyrevansch: ”Trevligt att klippa till dem”

Peter Karlsson hoppas att Dackarna kan ta revansch mot Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

”PK” vill ha derbyrevansch: ”Trevligt att klippa till dem”

Dackarna förlorade torsdagens derbymöte borta mot Vetlanda med 50-40. På tisdagskvällen finns chans till revansch hemma i Målilla.
– Det är kul med ett dubbelmöte och det vore trevligt att klippa till dem på hemmabanan, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Inför det sista heatet i Vetlanda låg Dackarna under med 14 poäng. En femetta där gjorde att förlusten minskades till tio poäng och det i sin tur ger Dackarna visst hopp om att kunna ta tre poäng hemma på G&B Arena på tisdagskvällen.

– Vi ska ha med oss att Vetlanda både är i bra form och har kvalité samt att de brukar trivas bra på banan i Målilla. En sådan som Zmarzlik (Bartosz) är enormt i stöten och brukar åka väldigt bra i Målilla, men han vinner ingen match ensam och vi har gubbar som kan slå honom också. Det blir kul för publiken att se den matchen i matchen. Sen får vi se om vi har tillräckligt i maskinrummet för att plocka hem  matchen. Det är klart att vi siktar på seger och kommer vi inom räckhåll för att kunna plocka bonusen också vore det trevligt, säger Peter Karlsson.

”Lite ont i hjärtat”

Jämfört med matchen i torsdags har Dackarna, som vi kunde berätta i går, valt att peta Joel Kling. Han ersätts av danske talangen Frederik Jakobsen.

Kändes det som en solklar uttagning?

– Ja det var den, för lagets skull. Sen gör det lite ont i hjärtat att behöva ta bort Joel, jag hade gärna haft honom kvar i uppställningen. Men nu har vi hamnat här och är tvungna att köra med det laget som vi anser vara bäst för stunden.

Borde ni, med facit i hand, ha ställt över honom i Vetlanda och låtit honom köra hemmamatchen istället?

– Jag kan säga att det i grunden var tänkt så. Men sen tyckte vi att han gjorde ett skapligt resultat i Västervik och att han var värd chansen i Vetlanda. Men givet är det så att Joel kör sin bästa speedway på hemmabanan. I efterhand har jag funderat många gånger över varför vi inte gjorde så istället, säger Peter Karlsson.

Hur plockar han tillbaka sin plats?

– Det är svårt att säga, men börjar det gå bra nu är det väldigt svårt att ändra på ett vinnande lag. Vi får ta det som det kommer och först och främst handlar det om att få laget att leverera.

Potentiellt guldvapen

Inför tisdagens matcher i Elitserien toppar Vetlanda tabellen med tio inkörda poäng på sju matcher. Dackarna är precis utanför slutspel med fyra poäng på sex matcher.

Värt att notera är att Dackarna kan mönstra VM-ledande Patryk Dudek på en av två så kallade reservplatser. Det innebär att han har tre schemalagda heat, men att han också kan gå in i ytterligare två heat om någon annan i laget skulle ha en tung kväll. Han bildar ett på papperet urstarkt reservpar tillsammans med Frederik Jakobsen.

– Jag vet inte vad jag ska säga om Dudek... Han leder VM och kör på reservplats i Elitserien. Jag är säker på att han är frustrerad, han vill inte ha det så här. Samtidigt ser jag inte vad det skulle hjälpa oss att ställa över honom, han är ett potentiellt guldvapen. Det skulle vara för att visa makt då, men vad tjänar det till?

Förstår frustrationen

Patryk Dudek har varit i final i samtliga tre GP-tävlingar hittills, men har haft det extremt svårt att leverera bra med poäng i Elitserien. På sociala medier har han fått ta emot en del kritik från dackefans.

Förstår du en del supportrars frustration mot hans insatser i Dackarna?

– Klart jag gör det. Men jag vågar lova att Patryk Dudek vill Dackarna väl. Vi behöver inte tvivla på det. Hans mål är att köra hela karriären i Dackarna och då tror jag inte att man kör dåligt med meningen. Teamet har resurser och de kämpar hårt med att få bukt med problemet, säger Peter Karlsson.

Fakta

Laguppställningarna i derbyt:

Dackarnas lag: 1) Maciej Janowski, 2) Artur Czaja, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorssell, 5) Piotr Pawlicki, 6) Frederik Jakobsen, 7) Patryk Dudek.

Vetlandas lag: 1) Szymon Wozniak, 2) Dominik Kubera, 3) Artem Laguta, 4) Andreas Lyager, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Viktor Palovaara, 7) Filip Hjelmland.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt