Annons:

”PK” öppnar för att förändra till returen: ”Göra det bästa för laget”

Dackarna åkte på en ny derbyförlust i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

”PK” öppnar för att förändra till returen: ”Göra det bästa för laget”

Dackarna tappade tidigt greppet om kvällens derbymatch i Vetlanda. Läget blir nu allt mer pressat för Målillalaget och lagledaren Peter Karlsson öppnar för att förändra i laget till kommande tisdags match hemma mot Vetlanda.
– Inget är bestämt än. Vi ska tänka över det här och göra det bästa för laget, säger han efter förlust med 50-40.

Annons:

Dackarna hamnade tidigt i underläge i den på förhand mycket tuffa bortamatchen i Vetlanda. Redan efter sju heat var underläget tio poäng (26-16) och redan då kändes matchen faktiskt avgjord. Som mest låg Dackarna under med 14 poäng, men en femetta i det sista heatet snyggade till siffrorna något.

– Vi hade fan ingen flyt alltså. Vi hade behövt ha lite mer tur, det är en tuff bortamatch och en match man kanske inte räknar med att ta poäng i. Och med vår start på säsongen, varför skulle det fungera i dag då? Men jag såg positiva grejer ändå, säger Peter Karlsson.

Vad tänker du på?

– Vi låg under med 14 poäng och lyckades krympa det till tio. Joel (Kling) var inte alls med i matchen och ändå stannade förlusten på tio poäng. Czaja (Artur) körde in i tejpen i ett potentiellt ”enkelt” heat för honom. Zmarzlik (Bartosz) tappade fler poäng än vad han gjort totalt på hela säsongen. Vi får nog dra positiva växlar ändå. 

Körde bort lagkamraten

Peter Karlsson drar också paralleller till Stanley Cup-mästarna St. Louis Blues.

– Jag hörde på radion i morse, och det sa jag till killarna efter matchen, att St. Louis Blues var tvärsist i NHL i december och de lyfte bucklan till slut. Kommer det bara igång så... Men det drar närmare, nu blir det måstematcher. Det duger inte att bara säga att vi kommer igen.

Den förare som glänste i Dackarna var Piotr Pawlicki, som körde in 14 poäng och slog ”omöjliga” Bartosz Zmarzlik två gånger.

– Samtidigt körde han bort Dudek (Patryk) på vägen till en av de vinsterna. Det kunde ha varit en femetta där istället. Men ja, ja, det var imponerande och det är väldigt bra att ha med honom i laget. 

”Litet fall framåt”

Maciej Janowski gjorde sin första match för Dackarna den här säsongen och bidrog med åtta poäng på fem heat. Polacken blev dock utan heatseger.

– Han kom väl inte riktigt till sin rätt, men han var ändå med bra och det är en tuff match.

Patryk Dudek, som bara tog en poäng förra veckan, fick nöja sig med fem poäng på fem heat i kväll.

– Jag tycker även att det var ett litet fall framåt, även om vi förstås vill ha mer.

Joel Kling hade det rejält tufft och fick bara med sig en gratispoäng från kvällen. Värre var att han inte alls såg ut att hänga med sina konkurrenter.

Hur ser du på hans insats?

– Nej, den var inte bra. Det var långt ifrån vad vi hade hoppats på. Vi tyckte att han fick lite luft under vingarna i Västervik förra veckan och det var därför han var med i dag.

Känner du i efterhand att det var en felaktig uttagning?

– Ja... Det är tufft här alltså. Har man inte fart då äter de upp en fram till första sväng.

Dudek som reserv

Nästa vecka möts Dackarna och Vetlanda igen, den gången i Målilla. Vetlanda är nu serieledare medan Dackarna är under slutspelsstrecket. Peter Karlsson öppnar för att förändra till den matchen.

Inget är bestämt än. Vi ska tänka över det här och göra det bästa för laget. Men det finns inget lag som har råd med att killar åker med och inte tar poäng och då kvittar det vad man heter.

Patryk Dudek har kört så dåligt i inledningen av säsongen att han kommer att köra som reserv nästa vecka.

– Vi har inte kommit så långt att vi räknat på det än, men vi hade väl en aning om att Dudek kan hamna där. Det är väl inte fel på det sättet, men det borde inte vara möjligt, säger Peter Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt