Annons:

HAN PETAS I DACKARNA – HÄR ÄR DERBYLAGEN

Joel Kling petas i returmatchen mot Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

HAN PETAS I DACKARNA – HÄR ÄR DERBYLAGEN

Joel Kling gjorde en blek insats borta mot Vetlanda i torsdags. Nu väljer Dackarnas lagledning att peta Virserumssonen i returen hemma mot Vetlanda på tisdag. Han ersätts av dansken Frederik Jakobsen.
– Det är många aspekter i det hela som vi har vägt in, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Att Dackarna skulle agera efter derbyförlusten mot Vetlanda kändes högst troligt. Att det var Joel Kling som skulle få stå åt sidan var inte heller oväntat. Hans plats i tisdagens lag tas av Frederik Jakobsen. Det innebär att Dackarna ställer upp med just Jakobsen och VM-ledande Patryk Dudek på de två så kallade reservplatserna.

– Vi får ett väldigt kompetent par på plats sex och sju. Jag hoppas att det här blir bra för klubbens skull, säger Peter Karlsson.

Var det ett svårt val att peta Joel Kling eller har det känts ganska solklart?

– Det var ganska klart. Jag tycker att det här laget ser lovande ut. Vi behöver börja vinna snart. Nu har vi hamnat där vi är och då får det bli så här. Sen är det klart att det inte är bästa tänkbara för Joel. Det är bara hoppas att han tar det på rätt sätt och kommer igen, säger Peter Karlsson.

Fakta

Laguppställningarna i derbyt:

Dackarnas lag: 1) Maciej Janowski, 2) Artur Czaja, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorssell, 5) Piotr Pawlicki, 6) Frederik Jakobsen, 7) Patryk Dudek.

Vetlandas lag: 1) Szymon Wozniak, 2) Dominik Kubera, 3) Artem Laguta, 4) Andreas Lyager, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Viktor Palovaara, 7) Filip Hjelmland.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt