Annons:

Dackarnas oväntade val: Han tar över kaptensbindeln

Joel Kling tar över kaptensbindeln i Dackarna i Maciej Janowskis frånvaro. Foto: Linus Johansson

Dackarnas oväntade val: Han tar över kaptensbindeln

Dackarna inleder Elitserien utan Maciej Janowski och Greg Hancock. Då får Virserumssonen och egna produkten Joel Kling ikläda sig rollen som lagkapten.
– Det var definitivt inte något som jag hade väntat mig, säger Joel Kling.

Annons:

Förra säsongen hade Dackarna två starka ledare i laget i form av rutinerade Greg Hancock och lagkaptenen Maciej Janowski. När Elitserien startar för Dackarnas del i morgon är ingen av dem med i laget. Greg Hancock har tagit timeout på obestämd tid efter att hans fru drabbats av en allvarlig sjukdom och Maciej Janowski bröt nyckelbenet i fredags.

”Är ju född här”

I dag har Dackarnas trupp träffats för en genomgång inför säsongen och för träning på G&B Arena. Då offentliggjorde lagledaren Peter Karlsson att det blir Joel Kling som för stunden tar över kaptensbindeln.

– Joel tar det här på stort allvar, han är ju född här, skrattar Peter Karlsson.

För Dackarna blir det förstås svårt att ersätta Janowski och Hancock både på banan och i depån.

Hur ska ni jobba med själva ledarskapsbiten i depån?

– Det blir inte enkelt utan det är en process. Resultat hjälper. Kan vi knäcka Smederna i morgon är mycket vunnet. Sen är vi väl inte favoriter längre utan vi har allt att vinna. Men vi tror på de här killarna, vi har ju tagit hit dem.

Tomt utan Hancock

Joel Kling var förvånad över utnämningen.

– Det var definitivt inte något som jag hade väntat mig. Nu har det blivit som det blivit med Hancock och Janowski och då får jag testa på det här. Det ska bli kul att se hur det funkar, säger Joel Kling.

Vad kan du bidra med i rollen som lagkapten?

– Jag hjälpte till så mycket jag kunde förra året och pushade killarna så jag vet inte om jag kan lägga på något extra egentligen. Det går åt att alla pushar varandra. Hancock är ju den glada ”skiten”, han ger en glädje till hela laget. Det blir tomt utan honom och det är bara hoppas att allt går bra. Vi får hoppas att först och främst Janowski kommer tillbaka snart och till dess får vi andra hålla ihop det.

Tror på laget

Joel Kling tror ändå att Dackarna kan ge Eskilstuna Smederna en rejäl fajt om poängen på G&B Arena på torsdagskvällen.

– Det känns som 50/50. Vi vet att det blir en tuff match, Smederna är duktiga. För vår del gäller det att vi visar framfötterna lite extra. Många i laget är hungriga och vill framåt så jag tror att det blir en bra match, säger Joel Kling.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt